Porc in sos Adobo

Categorie: Retete cu carne de porc

 

Porc in sos Adobo
Pinterest

Se simte toamna si la Cluj. Ca in fiecare an, ma despart cu greu de vara. Si totusi, ca in fiecare an, am cu ce sa ma consolez. Ieri am pornit cu placere cuptorul, am copt un dovleac si apoi am facut o tocanita de porc in stil mexican.

Ingrediente
Porc in sos Adobo

750 gr ceafa de porc
2 catei de usturoi
2 linguri sos Adobo
1 lingurita condiment Adobo
1 foaie de dafin
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

Preparare
Porc in sos Adobo

  1. Se taie carnea cuburi potrivite, nu foarte mici (aprox. 3 cm). Puteti indeparta zonele cu foarte multa grasime.
  2. Se incinge uleiul intr-un tuci (oala de fonta cu capac de aprox 25 cm diametru). Se rumenesc usor cuburile de carne pe toate partile. Le veti rumeni in 2-3 transe, ca sa nu fie inghesuite in tuci.
  3. Se da focul la mic si se adauga usturoiul strivit. Se soteaza cu carnea 30 secunde, pana miroase placut.
  4. Se adauga sosul Adobo si se mai soteaza 1 minut, sa se acopere carnea.
  5. Se adauga 150 ml apa, foaia de dafin rupta in doua, condimentul Adobo, putina sare si se rasneste mult piper negru.
  6. Se aduce continutul tuciului la fierbere. Se pune capacul. Se da la cuptor la 150C, timp de 1 ora. Daca verificati acum, carnea e deja facuta, furculita intra in ea destul de usor.
  7. Scoateti apoi capacul si mai lasati 30 minute ca sa scada sosul de pe carne si sa se rumeneasca deasupra.
  8. Serviti cald. E bun si reincalzit. Merge bine cu mamaliga sau dovleac copt si orez cu broccoli (vezi poza mare de sus).
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

 

 

IONAS FLORIAN LEON  acum o ora - 21 Septembrie 2021 07:43  

Re: Porc in sos Adobo

Sarut mana. Am o nelamurire, sosul ADOBO cum se prepara ? Condimentul ADOBO amestecat cu ulei de masline ? Multumesc.
 

Ioana  acum 15 minute - 21 Septembrie 2021 09:00  

Re: Porc in sos Adobo

Este link la Ingrediente pentru sosul Adobo, te duce direct la reteta.
Condimentul Adobo il adaugi direct in mancare, ca sarea, nu trebuie amestecat cu nimic inainte.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus