Prajitura cu mere

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe

 

Prajitura cu mere
Pinterest

Pandispan dens, super pufossi moale, cu arome neasteptate. Merele razuite se topesc in aluat si-l parfumeaza alaturi de restul aromelor adaugate.

Nu am mai copt o prajitura in tava de anul trecut. Am preferat deserturile individuale, asa pot controla cantitatile pe care le fac si le mananc. Ma cunosc prea bine... Prajitura asta am mancat-o calda in prima zi. Dar sa stiti ca se pastreaza bine si in urmatoarele 2 zile, nu devine uscata si nu-si pierde din aroma. Daca rezistati...

Ingrediente
Prajitura cu mere

300 gr faina alba
5 gr praf de copt
1 priza de sare
150 ml ulei de masline neutru (cand nu am, mixez putin ulei de masline pentru salata cu ulei de floarea soarelui; sau puteti folosi alt tip de ulei neutru)
4 oua
230 gr zahar
250 gr iaurt natural
50 ml brandy de mere (am folosit brandy din cidru de mere)
1 lamaie bio mica
3 mere medii (cca 600 gr; soi acrisor si ferm, gen Granny Smith)
1/4 lingurita anason macinat
1 plic zahar vanilat bourbon

Preparare
Prajitura cu mere

  1. Se dau merele pe o razatoare mare sau se taie cubulete mici. Pe masura ce le razuiti le stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze. La final adaugati anasonul si amestecati.
  2. Se cerne faina cu praful de copt si sarea.
  3. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul, timp de 3 minute, pana aveti o crema galben-pal.
  4. Se adauga iaurtul si se amesteca. Se adauga brandy si coaja rasa de lamaie si se amesteca.
  5. Se adauga jumatate din faina si se amesteca usor. Se adauga jumatate din ulei si se amesteca usor. Se adauga tot asa restul de faina si apoi ulei. Nu amestecati prea vartos, doar pana nu se mai vede faina sau uleiul in amestec.
  6. La final adaugati merele razuite (retineti cateva linguri) si amestecati usor sa se distribuie in aluat.
  7. Turnati aluatul intr-o tava de 30 x 20 cm si nivelati cu dosul lingurii. Presarati restul merelor deasupra (daca le simtiti ca au lasat mult suc le stoarceti usor in pumn inainte de a le pune pe aluat). Nivelati merele cu dosul lingurii si apoi presarati zaharul vanilat.
    * prajitura se poate coace si in tava de chec
  8. Coaceti la 180C timp de 50 minute. Testati cu o scobitoare sa va asigurati ca e coapta in mijloc.
  9. Dupa ce s-a racorit o puteti pudra cu un pic de zahar pudra.
 
Prajitura cu mere - Prajitura cu mere

1. Prajitura cu mere

Prajitura cu mere - Prajitura cu mere

2. Prajitura cu mere


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 10)  

 
loading...

Suc de mere fiert

17 Decembrie 2015

Suc de mere fiert

Mere umplute cu migdale

23 Ianuarie 2015

Mere umplute cu migdale

Strudel cu mere

4 Octombrie 2013

Strudel cu mere

 

 

Alexandra  acum 2 saptamani - 14 Martie 2018 10:12  

Re: Prajitura cu mere

Acum ma apuc si sper sa-mi iasa, la fel ca toate retetele tale incercate pana acum !!! Spor in toate vesel
 

Ioana  acum 2 saptamani - 14 Martie 2018 10:24  

Re: Prajitura cu mere

spor, Alexandra! Neaparat sa-mi spui cum a iesit si mai ales cum ti se par aromele
 

Mirela  acum 2 saptamani - 14 Martie 2018 10:57  

Re: Prajitura cu mere

imi e pofta
 

Dana  acum 2 saptamani - 14 Martie 2018 18:59  

Prajitura cu mere

Buna. Am testat reteta, mie nu mi-a crescut blatul si se simte gustul de ulei, au mancat-o calda cum spui, miroase foarte bine vesel
 

violeta  acum 2 saptamani - 14 Martie 2018 19:35  

Re: Prajitura cu mere

Interesanta reteta.Maine o prestez.Am cateva intrebari:
-cu ce se poate inlocui brandy?
-pot folosi ulei Unisol?
-cuptor elctric,incalzire sus/jos sau convectie sau....
Cu stima,Violeta
 

Ioana  acum 2 saptamani - 15 Martie 2018 08:42  

Re: Prajitura cu mere

Dana, e un miez mai dens, dar la cuptor trebuia sa vezi cum creste.
gustul de ulei nu trebuie sa se simta nici macar cand e calda, de aceea am specificat ulei neutru la gust.
 

Ioana  acum 2 saptamani - 15 Martie 2018 08:52  

Re: Prajitura cu mere

Violeta, poti inlocui brandy cu rom sau poate chiar suc de mere daca nu vrei alcool.
Daca gusti uleiul Unisol si nu simti mai niciun gust atunci poti sa-l folosesti. asta e uleiul neutru, un gust foarte slab, care nu va influenta aroma blatului.
poti folosi incalzire jos sau sus/jos la cuptorul electric; fara ventilator.
dar daca ai copt chec la vreun program special si ti-a placut cum ti-a iesit poti sa-l folosesti pe acela. aluatul e similar cu unul de chec.
 

violeta  acum 2 saptamani - 15 Martie 2018 11:57  

Re: Prajitura cu mere

Multam pentru raspuns.Am sa folosesc rom.Referitor la ulei,este vreo marca care sa fie cu gust neutru?Cuptorul este o achizitie noua si incerc sa-i dau de cap,din acest considerent rog sa fie trecute setarile.Cu stima, Violeta
 

Ioana  acum 2 saptamani - 15 Martie 2018 14:26  

Re: Prajitura cu mere

Folosesc un ulei de la Floriol, cred ca e cel simplu, pe care scrie doar ca e bogat in vit. E, dar iti confirm cand ajung acasa.

de obicei cand pregatesc retetele pentru postare folosesc doar programul simplu de jos sau sus-jos; fara ventilare sau alte optiuni ca sa fie accesibile tuturor. cand am folosit alta setare speciala am specificat clar in reteta (de exemplu grill pentru rumenire).
dar iti recomand sa experimentezi cu noul tau cuptor si sa vezi ce facilitati iti ofera.
 

violeta  acum 2 saptamani - 15 Martie 2018 14:35  

Re: Prajitura cu mere

Merci pt raspuns.
 

Ioana  acum 2 saptamani - 16 Martie 2018 19:10  

Re: Prajitura cu mere

acela e, Floriol simplu.
 

Cristina  acum 2 saptamani - 16 Martie 2018 20:15  

Re: Prajitura cu mere

Cu ce pot sa inlocuiesc brandy?
 

Alice  acum 2 saptamani - 18 Martie 2018 22:29  

Re: Prajitura cu mere

Ieri pe vremea asta prajitura era un cuptor, iar acum mai sunt 2 bucatele pe farfurie ?. Nu stiu cum e uleilul de masline de care zici, eu am pus pt siguranta ulei de floare soarelui, ca la chec. A iesit delicioasa.
 

Ioana  acum o saptamana - 19 Martie 2018 10:14  

Re: Prajitura cu mere

Alice, uleiul de masline neutru e cel pentru gatit (cel rafinat, nu virgin sau extra virgin), adica nu cel pentru salate. dar si cel de floarea soarelui rafinat e perfect aici.
 

Ioana  acum o saptamana - 19 Martie 2018 10:19  

Re: Prajitura cu mere

Cristina, cu rom sau suc de mere.
 

Luminita Tudor  acum o saptamana - 20 Martie 2018 18:44  

Re: Prajitura cu mere

Cu ce as putea sa inlocuiesc anasonul?
 

Ioana  acum o saptamana - 21 Martie 2018 10:33  

Re: Prajitura cu mere

five spice chinezesc sau cuisoare sau scortisoara.
 

Maddha  acum o saptamana - 21 Martie 2018 11:18  

Re: Prajitura cu mere

Mi-a crescut putin blatul, dar nu suficient. A ramas destul de incarcata/ grea compozitia. Data viitoare eu o sa pun mai mult praf de copt. Oricum, a fost apreciata, spre surprinderea mea. vesel vesel
 

Alexandra  acum o saptamana - 22 Martie 2018 18:29  

Re: Prajitura cu mere

buna din nou vesel revin cu feedback, a fost delicioasa prajitura. intr-adevar, nici a mea nu a crescut foarte mult, dar am mancat-o pana la ultima bucatica
 

reduceriastazi  acum 6 zile - 26 Martie 2018 13:08  

Re: Prajitura cu mere

Foarte buna reteta!
 

Raluca  acum 21 ore - 1 Aprilie 2018 13:03  

Re: Prajitura cu mere

Ioana, ar fi super util sa pui poza si cu ingredientele. Eu una sunt genul care respect intocmai si la cumparaturi as merge tot pe mana ta vesel Multumesc!
 

Ioana  acum 13 minute - 2 Aprilie 2018 10:05  

Re: Prajitura cu mere

Raluca, o sa ma straduiesc sa le pozez, macar cele mai importante.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus