Pui Cajun la cuptor

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete fara gluten, Retete ieftine

 

Pui Cajun la cuptor
Pinterest

Cat de ademenitor poate fi iarna un pui tocmai scos din cuptor! Mai ales cand are o culoare perfecta peste tot, de parca ar fi facut la rotisor si carnea atat de bine facuta incat vine singura de pe oase, dar avand in acelasi timp pieptul fraged si suculent. Se mai adauga si o marja de timp de 60 minute in care se pastreaza cald, in caz ca oaspetii intarzie. Numai avantaje!

Ingrediente
Pui Cajun la cuptor

1 pui pentru rotisor (cca 1.5 kg)
1/2 lamaie
sare
putin ulei

Condiment Cajun

1 lingura fulgi de ceapa deshidratata
1 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia afumata
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili

Preparare
Pui Cajun la cuptor

  1. Pentru condiment, se macina toate ingredientele intr-un robot mini sau in masina de macinat cafea. Se pastreaza in borcan inchis. E un condiment simplu dar gustos, potrivit pentru carnea de pui sau cartofi.
  2. Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se presara cu sare peste tot, inclusiv inauntru. In interior se introduce lamaia taiata in 4 bucati.
  3. Se preasara apoi 2 lingurite de condiment Cajun peste pui. Se maseaza sa ajunga peste tot. Puneti apoi putin ulei in palma si masati iar sa se lipeasca bine condimentul de pui.
  4. Se incinge cuptorul al 200C (caldura sus si jos). Puiul se aseaza cu pieptul in sus intr-un vas termorezistent incapator, in care puiul sa stea lejer.
  5. Se introduce puiul in cuptor, cu un etaj mai jos de cel din mijloc (daca se introduce la mijloc, grasimea ajunge pe elementele incinse de sus si se arde, generand fum si miros neplacut).
  6. Se lasa 90 minute la cuptor. Dupa 45 minute se unge peste tot cu grasimea lasata in tava si se intoarce tava in cuptor, ca sa se rumeneasca uniform.
  7. La finalul celor 90 de minute, se unge iar puiul cu grasimea din tava, se opreste cuptorul si se lasa puiul inauntru (minim 30 minute - maxim 60 minute).
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus