Pui cu ghebe si vin rosu la cuptor

Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Pui cu ghebe si vin rosu la cuptor

Pranz de weekend: pui intr-un delicios sos de ghebe si vin rosu.

Ingrediente

500 gr carne de pui (aripi fara varfuri, pulpe)
1 punga ghebe congelate (450 gr)
2 cepe
1 morcov mic
4 catei usturoi
1 lingura pasta de rosii
1/2 conserva de rosii (de 400 gr)
1/4 legatura patrunjel
2 fire cimbru (proaspat sau uscat)
1 lingurita pudra de hribi (optional)
100 ml vin rosu sec
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 3

  1. Intr-o tigaie larga se rumeneste carnea in ulei incins pe ambele parti. Se presara cu sare si piper. Se scoate carnea pe o farfurie. Daca carnea a lasat multa grasime, se scurge, sa va ramana aprox. 2 linguri.
  2. Se adauga ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoarea mica si se caleste pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se caleste inca 3 minute.
  3. Se adauga ghebele (congelate) si se lasa pe foc pana se decongeleaza, amestecand pana-si lasa sucul.
  4. Se adauga vinul, rosiile mixate in blender, pudra de hribi, patrunjelul tocat si frunzulitele de cimbru. Se aduce totul la fierbere si se lasa sa fiarba 5 minute. Trebuie sa aveti un sos consistent, dar totusi usor lichid, fiindca va scadea un pic la cuptor. Daca vi se pare prea gros, in caz ca ghebele nu au lasat multa apa, adaugati 150 ml apa.
  5. Se condimenteaza sosul de ciuperci cu sare si piper dupa gust.
  6. Se pune carnea intr-o tava care merge la cuptor. Se toarna sosul de ciuperci peste ea si se scutura sa se aseze bine. Se acopera tava cu folie de aluminiu etansand cat mai bine, ca sa nu se evapore sosul.
  7. Se da tava la cuptor, la 180C pentru 45 minute (daca ati folosit aripioare) sau 1 ora (daca ati folosit pulpe).

Ceapa si morcovul calite cu pasta de rosii

Ceapa si morcovul calite cu pasta de rosii

Ghebele s-au decongelat

Ghebele s-au decongelat

Adaugam vinul si rosiile pasate

Adaugam vinul si rosiile pasate

Puiul cu sos de ghebe in tava

Puiul cu sos de ghebe in tava

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

paula  acum 8 ani - 24 Februarie 2014 14:09  

multumesc pt raspuns.referitor la ciocolata eu am reteta pt thermomix si am facut-o.dar este mai buna ciocolata noastra traditionala.ce am facut eu fals este siropul cred.eu l-am fiert doar vreo 5 minute.sigur trebuie mai mult,nu?
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Februarie 2014 14:15  

trebuie sa se simta lipicios siropul. la 5 minute de fiert trebuia sa ti se intareasca ciocolata. nu ti s-a intarit deloc?
 

Lia  acum 8 ani - 25 Februarie 2014 07:30  

eh! m-am inspirat si eu de la tine. sa vad ce iese, este la cuptor

eram cu niste ciuperci shampignon si pui in frigider ca sa le gatesc azi. am dat cu ochii de newsletter, hop-tzop am facut si eu cu ce aveam.
o sa reduc timpul cat sta la cuptor pt ca, din pacate, n-am avut carne cu os. ar fi fost mai gustos. ba mai bine reduc focul pt ca e bun la foc mic ca sa las mai mult. verific si vad eu!
 

florin  acum 8 ani - 25 Februarie 2014 09:30  

Sarut mana doamna Ioana. Va rog sa mutati textul cu"dezabonarea" la marginea din stanga,deasupra "raspuns......."Sper sa va dati seama de ce ? Va multumesc.
 

Ioana  acum 8 ani - 25 Februarie 2014 10:56  

merge si cu ciuperci champignon, mai ales daca ai avut niste pudra de hribi sa le dea un iz de ciuperci de padure.
 

Ioana  acum 8 ani - 25 Februarie 2014 10:57  

la newsletter te referi Florin? nu vad nimic ciudat acolo...
 

Lia  acum 8 ani - 25 Februarie 2014 14:45  

ei, n-am avut pudra de hribi, n-am dat importanta ca sa achizitionez pt ca nu gatesc des ciuperci.
a iesit buna :). multumim.
am facut un orez la abur ca garnitura.
 

florin  acum 8 ani - 26 Februarie 2014 08:42  

DA. Fiind foarte apropiate,textul CLIK AICI ,fara sa vrei poti da clik pe dezabonare,ceeace este de nedorit.Va multumesc.
 

ionas florin  acum 8 ani - 28 Februarie 2014 15:00  

OK.Acum este mai bine, fiind scris cu caractere mai mici. Va multumesc.Continui sa va urmaresc cu foarte mare interes.
 

Geanina Carette  acum 6 ani - 8 Octombrie 2015 11:54  

M-ati salvat ...cautatam o reteta usoara dar in acelasi timp gustoasa (genul sa te lingi pe degete). :p
Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...