Quiche Lorraine

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Franta Retete de mancaruri cu carne Retete cu ou

Reteta Quiche Lorraine

Mare cearta in familie. Mie imi place mai mult quiche-ul cu branza de capra, iar lui Radu acesta cu sunculita (normal, doar are carnita). Sunt curioasa care este parerea voastra, care va primi mai multe voturi si comentarii favorabile.

Ingrediente

Crusta (pate brisee )

150 gr faina
120 gr unt rece
4 linguri apa rece

Umplutura

100 gr sunculita afumata (sau bacon, kaizer etc)
100 gr cascaval (gruyere, emmentaler etc)
150 gr smantana (acra)
2 oua
sare, piper, nucsoara

Portii: 4

  1. Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
  2. In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa se adune sub forma de bila in robot.
  3. Cu mainile reci (tineti-le sub apa rece la robinet) rasturnati aluatul pe folie de plastic, dati-i forma de disc si aplatizati-l cat de tare puteti. Dati la frigider minim 30 minute.
    * puteti folosi pate brisee cumparat, daca gasiti
  4. Cat sta aluatul la frigider, taiati sunca fasiute sau cubulete. Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta. Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime.
    * alaturi de sunculita puteti adauga si cateva felioare de ceapa la prajit; veti obtine un quiche alsacienne
  5. Intindeti crusta intr-o foaie rotunda si subtirica cu diametru mai mare de 25 cm. Cu ajutorul unei farfurii decupati din foaie un cerc de diametru 25 cm. Asezati cercul de aluat intr-o tava rotunda cu diametru de 20cm (eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am uns-o cu putin ulei pe margine).
  6. Asezati peste aluat sunculita prajita.
  7. Presarati peste sunculita branza razuita.
    * puteti face quiche lorraine fara branza; in acest caz la amestecul urmator de smantana-oua folositi 225 gr smantana si 3 oua
  8. Bateti ouale bine si adaugati smantana, impreuna cu sare (atentie la sare! e posibil ca sunculita sa fie sarata; gustati-o si abia apoi puneti sare in amestecul de smantana-oua), piper dupa gust (eu am pus destul de mult) si un varf de cutit nucsoara macinata. Turnati acest amestec peste branza. Scuturati putin tava sa se aseze uniform smantana.
  9. Dati la cuptor, la 180C, pentru 35 minute.
    Lasati sa se racoreasca apoi feliati. Este foarte buna si rece sau reincalzita.

Sunculita prajita

Sunculita prajita

Branza razuita

Branza razuita

Amestecul de ou si smantana

Amestecul de ou si smantana

Copt

Copt

Comentarii (33)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 7 Noiembrie 2013 11:59  

Lia, eu nu presar cascaval deasupra. Doar ca nu e acoperit complet de smantana... din cauza ca ai folosit branza de capra, pe care ai sfaramat-o probabil, nu s-a comportat la fel, nu intra asa bine smantana printre ca in cazul cascavalului razuit.
daca te uiti la quiche-ul cu branza de capra, acolo nici mie nu mi-a ramas branza deasupra: [link]
 

Lia  acum 10 ani - 8 Noiembrie 2013 05:02  

Aaaa ... scuza-ma, asa mi s-a parut mie din poze.
Dar a fost f. bine si asa. Gustul nu a fost alterat cu nimic.

Multumesc pt. precizari pt. ca la un moment dat voi ajunge sa prepar si celelelte variante de Quiche si sa nu ma apuc sa mai inventez :P
 

Valy  acum 9 ani - 25 Aprilie 2014 05:38  

Quiche este favoritul meu, indiferent de umplutura. Sunt foarte fericita ca am gasit retetele tale si pot sa le fac acasa singura! Aluatul il gasesc de cumparat, inghetat, si la umplutura am devenit foarte creativa. Pastrez ouale si smantana si restul e ceva din frigider, merge grozav si doar ceapa.
Excelenta reteta, multumesc din tot sufletul!
 

Tiana  acum 9 ani - 29 Iulie 2014 13:33  

Iona , doar o intrebare , carne de porc eu nu maninc (becon ) cu ce s-ar inlocui ?
 

Ioana  acum 9 ani - 29 Iulie 2014 13:44  

Tiana, niste pastrama de pui sau curcan daca iti plac?
 

Bogdan  acum 9 ani - 14 Februarie 2015 11:49  

Merge extraordinar de bine cu somon afumat in loc de bacon si in loc de ceapa normala ceapa verde(un gust deosebit si un plus .la aspect).....Ioana iti recomand si tie varianta asta eventual ptr un viitor quiche :D
 

Ioana  acum 9 ani - 14 Februarie 2015 12:09  

mi-ai citit poftele! chiar la asa ceva ma gandeam pentru zilele urmatoare.
 

Gabi  acum 5 ani - 13 Mai 2018 14:48  

Buna Ioana,

Ai incercat sa congelezi aluatul acesta? Merge?
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Mai 2018 10:42  

Gabi, da, orice aluat de genul acesta, care se raceste (cruste de tarte, biscuiti) merge congelat.
 

anca alexandra dumitrescu  acum 5 ani - 8 Iunie 2018 16:52  

Buna Ioana,

te rog, am o nedumerire: la ingredientele pentru crusta nu apare sarea dar atunci cand explici modul de preparare scrie ca pui un varf de lingurita de sare ca mai apoi, in comentariile tale ii raspunzi unei doamne ca lain tipul acesta de crusta nu pui sare pentru ca retine umezeala..... ce sa fac, pun sau nu pun sare? :)

In alta ordine de idei, de ceva vreme (poti sa citesti: multa vreme") gatesc doar inspirandu-ma de pe site-ul tau. Toate preparatele au fost pe gustul familiei mele, fara exceptie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...