Ragu de rata cu polenta

Ingrediente

2 pulpe de rata
1 morcov
1 tulpina de telina (apio)
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
50 ml vin rosu sec
2-3 linguri otet de vin rosu (sau otet de sherry)
450 ml supa de pui (sau apa)
4 fileuri ansoa
1 lingura cu varf pasta de rosii
4 boabe ienibahar
sare, piper

Polenta

1 cana malai (faina de porumb)
2 cani lapte gras
3 cani apa
1 1/2 lingurite sare
3 linguri rase parmezan razuit

Portii: 3

  1. Intr-o tigaie se pun pulpele de rata cu pielea in jos. Se prajesc la foc mic pana incep sa-si lase grasimea. Apoi se poate da focul un pic mai mare si se rumenesc pulpele pe ambele parti. Totul va dura cam 15 minute. Scoateti pulpele pe o farfurie.
  2. Scurgeti mare parte din grasimea lasata de pulpe in tigaie, sa va ramana cam 2-3 linguri. Adaugati ceapa, telina si morcovul tocate cubulete mici. Caliti legumele pana ceapa este moale si miroase dulceag. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
  3. Stingeti legumele cu otet si lasati sa se evapore. Adaugati vinul si la foc mediu fierbeti pana se evapora si el aproape de tot.
  4. Adaugati fileuri de ansoa tocate si paste de tomate. Amestecati si prajiti timp de 1 minut.
  5. Adaugati supa, boabele de ienibahar si aduceti la fierbere. Condimentati sosul cu sare si piper.
  6. Asezati pulpele intr-un vas/tava care merge la cuptor. Presarati-le cu sare si piper. Turnati sosul peste ele. Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si dati la cuptor, la 170C, timp de 90 minute.
  7. In acest timp pegatiti polenta dupa intructiunile de aici.
  8. Scoateti pulpele din sos, curatati-o de piele si dati jos carnea de pe oase. Taiati-o felii sau cubulete.
  9. Sosul ramas in tigaie il degresati adunand cu lingura grasimea de deasupra.
  10. Puneti carnea taiata inapoi in sos si amestecati. Gustati sosul de sare.
  11. Ragu de rata poate fi preparat si cu o zi inainte. Polenta se va prepara doar inainte de servire. Se serveste ragu pe polenta fierbinte.

Pulpele rumene

Ceapa, morcov, telina calite

Stingem cu otet si vin

Adaugam pasta de rosii

Pulpele cu sos merg la cuptor

Pulpele coapte

Carnea taiata cubulete

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...