Fasole verde cu carne tocata la wok

Retete asiatice Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Fasole verde cu carne tocata la wok

Ia uitati ce minunatie de fasole verde am gasit in piata! Am facut-o in toate felurile in weekend (fiarta, coapta), iar ieri a venit randul sotatului. Mi-au mai ramas 200 gr carne tocata de la perisoarele de ieri, asa ca reteta s-a conturat singura. Am adaugat o mana de orez fiert alaturi si cina a fost completa.

Ingrediente

400 gr fasole verde
200 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc; sa nu fie foarte grasa)
1 lingurita ghimbir razuit
1 catel mare usturoi
chili
2-3 linguri ulei

Sos

150 ml apa (sau supa de pui)
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingura sherry sec
cateva picaturi ulei de susan
1 lingurita rasa amidon
1/8 lingurita sare

Portii: 2-3

  1. Se curata fasolea verde de capete, se taie in 3 bucati.
  2. Intr-o cescuta se amesteca ingredientele pentru sos.
  3. Se incinge foarte bine uleiul intr-un wok. Se adauga fasolea si se soteaza la foc mare, amestecand des, timp de 8 minute. Fasolea trebuie sa ramana crocanta, nu o sotati mai mult.
  4. Se scoate fasolea pe servetele de hartie, sa se absoarba grasimea.
  5. Se scoate o parte din grasimea din wok, astfel incat sa ramana doar 1/2 lingura de ulei. Se prajesc cateva secunde (pana incep sa miroasa) ghimbirul razuit, usturoiul strivit si chili dupa gust.
  6. Se adauga carnea tocata si se prajeste, la foc mare, amestecand cu lingura astfel incat carnea sa se desfaca bucatele mici. Se prajeste, amestecand des, timp de 5 minute.
  7. Se adauga sosul, se amesteca bine si se pune capacul pe wok. Se lasa sa fiarba 2-3 minute.
  8. Se ia capacul, si se adauga fasolea verde. Se amesteca, astfel incat sosul sa acopere fasolea. Se drege de sare.
  9. Se serveste imediat cu orez.

Fasolea verde curatata si taiata

Fasolea verde curatata si taiata

Fasolea verde sotata

Fasolea verde sotata

Ghimbir cu usturoi si chili la prajit

Ghimbir cu usturoi si chili la prajit

Prajim carnea

Prajim carnea

Adaugam sosul

Adaugam sosul

Adaugam fasolea

Adaugam fasolea

Fasole verde cu carne tocata la wok

Fasole verde cu carne tocata la wok

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Andreea  acum 10 ani - 16 Mai 2012 10:50  

si mie imi place! chiar diseara o gatesc!
 

Andrei  acum 10 ani - 16 Mai 2012 19:23  

=P~ =P~ =P~ super salivez deja imi place ideia ghimbir carne tocata fasole verde ;)
 

Emanuela  acum 10 ani - 23 Mai 2012 13:24  

Ieri am facut-o pentru pranz. N-am avut decat 200g fasole si am adaugat fasii de morcov. Foarte rapida si gustoasa!
 

Monica  acum 10 ani - 24 Iunie 2012 18:41  

Intrebare: daca las afara otetul de orez, sherry si uleiul de susan(pentru ca nu le am acasa) iasa la felde bun? Sau se pot inlocui cu ceva? Multumesc anticipat!
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Iunie 2012 13:17  

va iesi bun, dar mai putin aromat. sherry il poti inlocui cu vin alb sec. restul le poti omite.
 

Dana  acum 7 ani - 17 Septembrie 2014 11:01  

Nu m-as fi gandit niciodata sa amestec fasolea verde cu carnea tocata. Dar imi place sa incerc lucruri noi, asa ca aseara m-am pus pe treaba. Noroc ca am dublat cantitatile (familie mare si gurmanda pe deasupra). Ne-am lins pe degete! Multumesc, Ioana!
 

Ioana  acum 7 ani - 17 Septembrie 2014 13:32  

sa va fie de bine!
 

dica roxana gabriela  acum 7 ani - 26 Iunie 2015 19:06  

vreau sa aflu cit mai multe retete culinare :)
 

Christina  acum 2 ani - 27 Ianuarie 2020 13:36  

Fasole verde cu carne tocata la wok- Cum sa procedez daca am fasole verde congelata? O pun asa congelata in tigaie sau trebuie decongelata? Ma gandesc ca isi lasa apa dupa topire... Multumesc anticipat pt. raspuns.
 

Ioana  acum 2 ani - 27 Ianuarie 2020 14:22  

o sotezi asa congelata. o sotezi pana se evapora toata apa care o lasa si dupa aceea inca putin sa se prajeasca putin, sa prinda culoare ici-colo.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...