Ragu de porc

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc

 

Ragu de porc
Pinterest

In sfarsit, dupa cateva incercari, ragu-ul perfect de porc: cremos, picant si aromat.

Ingrediente
Ragu de porc

500 gr carne tocata de porc (ceafa am folosit)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura cu varf pasta de rosii (65 gr)
100 gr 'Nduja (pasta picanta de carne cu ardei iute)
3/4 linguta seminte de fenicul strivite in mojar
100 ml lapte
300 ml apa
1-2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

Preparare
Ragu de porc

  1. Intr-o tigaie cat mai larga (28-30 cm) seincinge putin ulei. Se prajeste carnea tocata (in 2-3 ture, ca sa nu fie inghesuita) amestecand des pana isi schimba culoarea peste tot si apasand pe ea cu lingura de lemn ca sa se sfarme, sa nu ramana bucati mari. Apoi mai puteti praji pana se rumeneste un pic. Cat se face carnea o presarati cu sare si rasniti piper negru. Pe masura ce prajiti carnea o scoateti intr-un bol cu o paleta, lasand cat mai multa grasime in tigaie.
  2. In tigaie acum ar trebui sa fie destula grasime ca sa caliti ceapa tocata cubulete. Caliti la foc mic, pana se inmoaie, nu o lasati sa se rumeneasca. Dureaza cam 5 minute.
  3. Adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul si mai caliti 1 minut.
  4. Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute, amestecand des, pana pasta se caramelizeaza putin si arata mai uscata.
  5. Adaugati pasta 'nduja si amestecati pana se topeste in tigaie.
  6. Adaugati carnea inapoi in tigaie, mai presarati putina sare si piper. Amestecati bine sa se acopere de condimente.
  7. Mutati continutul tigaii intr-un tuci si puneti pe foc sa se infierbante. Adaugati apa si laptele si amestecati. Cand ajunge la fierbere, puneti capacul si mutati tuciul in cuptor, la 150C, timp de 2 ore.
  8. La final, daca nu il folositi imediat, puteti lasa tuciul cu ragu sa se raceasca in cuptor. Se va raci incet, carnea se va mai face si va deveni cremoasa, se va topi in gura.
  9. Portia aceasta de ragu e suficienta pentru 400 gr paste, adica pentru 4 portii. Cand doriti sa o folositi, fierbeti pastele (pappardelle sau tagliatelle) in apa cu sare. Intr-o tigaie larga incalziti sosul ragu, adaugand si 100 ml apa din apa de pe paste. Cand fierbe, adaugati pastele scurse si amestecati cam 2 minute, sa se acopere cu sos. Serviti imediat cu mult parmezan razuit si daca doriti o bucata de burrata sau o lingura generoasa de ricotta.
 
Ragu de porc - Ragu de porc

1. Ragu de porc


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

Ragu de rata cu polenta

21 Octombrie 2013

Ragu de rata cu polenta

Ragu

21 Septembrie 2009

Ragu

 

 

Speranta Neda  acum o ora - 25 Ianuarie 2021 14:18  

Re: Ragu de porc

Arata minunat! Oare poate fi facut mai mult si tinut la frigider? Sau conservat, cumva?
 

Ioana  acum 6 minute - 25 Ianuarie 2021 15:28  

Re: Ragu de porc

Sigur, la frigider sta bine si o sapataman. Mai mult, la congelator.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus