Salata bavareza de varza alba

Retete din Germania si Austria Retete cu legume Retete ieftine Retete salate

Salata de varza usor murata, cu chimen, bacon si hrean. Este excelenta langa orice carne la gratar (carnati, piept de pui sau ceafa de porc) sau langa o tocanita de cartofi.

Am facut si un mic tutorial in imagini care va ajuta sa tocati varza fideluta folosind cutitul.

Ingrediente

1 varza alba mica (cca 500 gr)
50 gr bacon afumat
1/2 lingurita seminte de chimen
1 lingurita sare
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita rasa zahar
1/2 lingurita hrean ras (preparat, din borcan)
piper negru macinat

Portii: 2

  1. Se taie varza fideluta fina. Se pune intr-un bol incapator. Varza se poate taia fideluta cu o razatoare de genul acesta sau cu cutitul.
  2. Se pun intr-o craticioara 100 ml apa, sarea si chimenul. Se fierbe 2 minute, sa se infuzeze apa cu aroma chimenului si sa se inmoaie un pic semintele. Practic facem o saramura infuzata cu chimen :)
  3. Se toarna saramura asa fierbinte direct peste varza. Se framanta varza pana se inmoaie, se urmareste reducerea volumului verzei la jumatate. Se lasa apoi varza sa stea pana facem urmatorii pasi.
  4. Se taie baconul cubulete si se pun intr-o tigaie mica sa se rumeneasca. Daca baconul nu e suficient de gras ca sa-si lase grasimea, se ajuta cu 1-2 linguri de ulei.
  5. Se toarna baconul rumen cu tot cu grasimea din tigaie peste varza.
  6. Se amesteca otetul cu zaharul pana se dizolva si se toarna si el peste varza. Se adauga si hreanul ras. Se rasneste putin piper negru.
  7. Se amesteca totul si se gusta de sare. In acest moment gusturile nu sunt "legate", le veti simti cumva pe fiecare separat. Se acopera varza cu o farfurioara, ca sa o tina presata. Salata se lasa sa stea 1-2 ore la temp. camerei inainte de a o consuma, ca sa aiba timp varza sa se mureze usor si sa se imbine de restul aromelor. Daca doriti sa stea mai mult, o veti pastra in frigider.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...