Salata de morcovi cu piept de pui in Air Fryer
Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete salate
Salata pentru o piele stralucitoare vara.
Betacarotenul din morcovi e secretul pielii care straluceste toata vara! Bonus, salata asta nu doar ca-ti face pielea fericita, dar iti aduce si 45g de proteina per portie. Si costa doar 10 lei per portie... chiar nu o poti trece cu vederea.
Ingrediente
300 gr morcovi
300 gr piept de pui
3 cepe verzi
1/2 ceapa rosie medie
1 legatura mica de patrunjel
1 lingura susan prajit (amestec alb si negru, daca aveti; optional)
50 gr arahide prajite si sarate
1 lingura chili oil (+ 1 lingurita sedimente de pe fundul borcanului)
1 lingurita ulei
sare
Dressing
2 linguri sos de soia sarat
2 linguri otet de orez
1/2 lingura ulei de susan
2 catei mici de usturoi
1/2 lingurita zahar
Portii: 2 mari sau 3 mici
Calorii: 511 kcal per portie mare
Pret: 10 RON per portie mare
Cum se prepara salata de morcovi cu piept de pui in air fryer
- Pieptul de pui se taie fasii pe lungime si apoi fiecare fasie se taie transversal fasiute mici. Se presara cu putina sare si 1 lingurita de ulei si se amesteca bine.
- Puiul astfel pregatit se poate sota rapid intr-o tigaie antiaderenta, doar pana isi schimba culoarea peste tot, nu trebuie rumenit.
Sau se poate pregati in Air Fryer astfe: incingeti Air Fryerul la 200C timp de 3 minute. Scoateti sertarul si presarati bucatelele de pui in strat egal. Cele 300 gr de piept de pui intra intr-o singura tura intr-un aparat mediu de 6L cum e al meu. Coaceti puiul la 200C, timp de 4 minute in total. Dupa 2 minute scoateti sertarul, amestecati bucatelele de pui si introduceti iar. Dupa 1 minut, scuturati iar bine sertarul sa se redistribuie puiul. Cand au expirat cele 4 minute, verificati o bucata ca sa va asigurati ca e facut complet, dar moale si deloc rumen. Daca mai trebuie facut, continuati sa coaceti si sa scuturati la intervale de 30 secunde.
* cand pregatiti cantitate mai mare sau daca Air Fryerul vostru e mai mic, puteti ori sa coaceti puiul in 2 ture, ori va trebui sa cresteti timpul de coacere cu 2-3 minute - Scoateti puiul intr-un bol si il lasati sa se racoreasca.
- Intr-o tigaie mica incingeti chili oil si sedimentele si adaugati arahidele strivite in mojar ca sa aveti bucatele mici (e ok daca unele bucati se pulverizeaza). Sotati 2 minute, apoi lasati sa se racoreasca pana pregatiti restul ingredientelor.
* chili oil: gasiti o reteta aici si inca una aici; sau puteti folosi chili oil cumparat din magazinele asiatice sau de aici - Pentru dressing amestecati sosul de soia, otetul de orez, uleiul de susan si usturoiul strivit intr-o cescuta, pana zaharul e dizolvat.
- Intr-un bol larg dati morcovii pe razatoarea mare (eu folosesc acest robot pentru razuit). Presarati putina sare si masati 1 minut.
- Adaugati peste morcovi ceapa verde taiata rondele, ceapa rosie taiata pestisori sau solzisori fini, patrunjelul tocat grob.
- Puneti deasupra bucatelele de pui, susanul si arahaidele cu ulei (retineti 2 lingurite de arahide picante pentru decor).
- Turnati dressingul peste ingredientele din bol. Amestecati totul bine. Lasati sa stea 10 minute, gusturile se vor omogeniza. Impartiti salata in 2 boluri si decorati cu arahidele retinute. Serviti imediat, dar e buna si daca sta o vreme.