Salata de morcovi noi cu dressing de mustar-lamaie
Ingrediente
150 gr morcovi noi (2 morcovi mai mici)
2 linguri seminte de rodie
4 fire patrunjel
sare
Dressing
2 lingurite mustar
2 lingurite miere
1 catel usturoi strivit
1 lingurita otet (de vin alb sau sherry)
sucul de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50 ml ulei masline extravirgin
sare, piper negru
Portii: 2
- Morcovii se dau pe razatoarea mare si se presara cu putina sare. Se framanta usor cu degetele pana se inmoaie putin, cca 30 secunde. Se amesteca cu patrunjelul tocat.
- Se mixeaza in blender/blenderul vertical toate ingredientele pentru dressing. La final se gusta de sare si se rasneste putin piper negru. Va rezulta mai mult dressing decat aveti nevoie pentru 2 morcovi, dar se pastreaza bine la frigider cam 3 zile si se poate folosi si la alte salate, in special cele cu multe frunze verzi.
- Se toarna 2 linguri de dressing peste morcovi si se amesteca usor. La final se adauga rodia.