Supa crema de morcovi

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi picanta, aromata cu ghimbir si coaja de lamaie, insotita de chipsuri de spanac in loc de obisnuitele crutoane. Colorata, sanatoasa, poate fi pregatita si de post.

Ingrediente

500 gr morcovi
1 ceapa
2 catei de usturoi
2.5 cani supa de pui (de vita; de legume pentru post)
1 cm ghimbir
1/2 lamaie
2 linguri ulei
sare, piper negru

Chipsuri de spanac

1 mana buna de frunze de spanac
1 lingura ulei
sare

Portii: 2-3

  1. Se curata morcovii si se taie felii de 1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingura ulei. Se amesteca sa fie bine acoperiti.
  2. Se pun morcovii intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la 240C pentru 15 minute. Se amesteca in ei si se mai coc 10 minute.
  3. Intre timp se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie (taiata fasii cu aparatul de curatat legume). Se fierbe 5 minute cu capac, apoi se stinge focul si se lasa asa pana e nevoie de ea.
  4. In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  5. Se adauga morcovii copti si supa strecurata. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat dupa gust. Se fierbe cu capac 5 minute (pana morcovii sunt moi; verificati-i pentru siguranta).
  6. Se mixeaza totul in blender sau cu blenderul vertical. Se drege de sare. Se adauga 1-2 linguri suc de lamaie.
  7. Supa crema de morcovi este buna si reincalzita.
  8. Frunzele de spanac se stropesc cu ulei. Se amesteca sa fie bine acoperite. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, una langa alta. Se coc la 170C pentru 10 minute. Se verifica sa fie uscate, dar nu le lasati sa devina maronii, caci devin amare.
  9. Se serveste supa crema de morcovi cu chipsuri de spanac deasupra.

Morcovii copti

Morcovii copti

Supa infuzata cu ghimbir si coaja de lamaie

Supa infuzata cu ghimbir si coaja de lamaie

Frunzele de spanac in tava

Frunzele de spanac in tava

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 16 Octombrie 2013 14:10  

MariAna, ce ai mai pus in supa crema de ardei?
 

MariAna  acum 10 ani - 16 Octombrie 2013 17:34  

Un cartof fainos, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, un fir de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper si la final smantana (asta la 4 ardei copti).
 

MariAna  acum 10 ani - 17 Octombrie 2013 11:45  

si supa de pui (sau apa fierbinte simpla), am uitat, cam 1l..
 

Ioana  acum 10 ani - 17 Octombrie 2013 15:59  

acu stau sa ma gandesc daca fac fata la o supa crema de ardei copti, nu stiu daca sunt pregatita inca... speram ca ai diluat "esenta" de ardei cu ceva :)
 

MariAna  acum 10 ani - 18 Octombrie 2013 09:10  

Am uitat ca nu esti fan ardei. :-) Dar gustul e alfel cand sunt copti si nu e asa pregnant. ;)
 

roxana  acum 10 ani - 5 Februarie 2014 22:12  

Excelenta supa crema!!! am "abuzat" putin cu ghimbirul, i-a dat n gust grozav!!!
 

Patricia Panescu  acum 9 ani - 3 Aprilie 2014 11:43  

Azi am facut supa de morcovi si a iesit super bun. Sunt fanul supelor :p Sunt doar un pic confuza cu ceapa si usturoiul. Trebuie sa fie fierte impreuna cu ghimbirul si lamaia in supa sau se adauga dupa ce ghimbirul si lamaia au fiert in supa? Se lasa cateva minute si pe urma se strecoara tot? ;)
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Aprilie 2014 11:48  

la pct. 4 scrie ca ceapa si usturoiul se calesc separat. apoi adaugi morcovii copti si supa aromata strecurata de ghimbir si lamaie. deci doar ghimbirul si lamaia nu ajung in supa crema. ceapa si usturoiul da.
 

Magda  acum 9 ani - 2 Iunie 2014 19:00  

Draga Ioana,

Eu nu ma pricep la bucatarie, dar atunci cind gatesc numai pe site-ul tau ma uit si fiecare reteta este un succes. Toate mi-au iesit, iti multumesc tare-tare mult. Cu drag, Magda
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Iunie 2014 09:12  

Cu mare drag, Magda.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...