Morcovi noi si frunze de sfecla cu orez

Retete cu fructe Retete cu legume Retete de post Retete ieftine

Reteta Morcovi noi si frunze de sfecla cu orez

Ceva simplu cu bunatati din gradina bunicii. Frunzele astea de sfecla sunt cele mai asteptate verdeturi si pana la sfarsitul verii le gatesc in toate felurile. Imi plac mai mult decat spanacul si chiar am speranta ca la anul sa mi le pot creste in ghiveci, pe terasa. Nu vad un impediment, anul acesta salata verde si rucola o duc foarte bine. Pana atunci, gradina bunicii mele e o sursa sigura.

Ingrediente

300 gr morcovi noi
200 gr frunze de sfecla (mangold)
1 ceapa mica
4 catei usturoi
1/8 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita boia dulce
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei + 1 lingura de ulei pentru orez
1/2 cana orez cu bob rotund
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se curata morcovii si daca sunt mici se taie segmente potrivite; daca sunt un pic mai grosi se taie in doua pe lungime si apoi segmente.
  2. Se spala frunzele de sfecla, se pun unele peste altele, se ruleaza ca un trabuc si apoi se taie fasii.
  3. Intr-o cratita mica sau o tigaie mai larga se incing cele 4 linguri de ulei si se adauga ceapa tocata. Se caleste doar pana se inmoaie, cca 5 minute.
  4. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga bucatile de morcovi si chili si se calesc toate in continuare inca 8 minute, pana morcovii incep sa se inmoaie un pic.
  5. Se adauga boiaua si se amesteca rapid, sa acopere legumele (cca 30 secunde).
  6. Se adauga frunzele de sfecla in transe, amestecand dupa fiecare pana se "ofileste" (dureaza cam 2 minute fiecare transa).
  7. Cand ati terminat frunzele, adaugati 150 ml apa, presarati sare si rasniti piper negru. Puneti capacul si fierbeti la foc mic pana morcovii sunt facuti (cca 15-20 minute). Daca cumva lichidul scade prea repede, ianinte sa fie facuti morcovii mai puteti picura putina apa. La final pe morcovi trebuie sa ramana putin sos, nu lasati sa scada de tot.
  8. Cand morcovii sunt facuti, adaugati jumatate din patrunjelul tocat marunt. Amestecati si lasati sa stea cu capacul pus.
  9. Intre timp se fierbe orezul rotund cum am detaliat in aceasta retetea (pasul 5). Se scurge. Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei si se adauga restul de patrunjel tocat. Se soteaza cateva secunde, apoi se adauga orezul scurs si se amesteca pana ce se acopera de verdeata. Se drege de sare.
  10. Se servesc morcovii cu sfecla cu cate doua linguri din acest orez cu patrunjel.

Morcovi noi si frunze de sfecla cu orez

Morcovi noi si frunze de sfecla cu orez

Comentarii (5)

 

olga  acum 4 ani - 19 Iunie 2018 15:44  

Ioana,

eu nu pot accesa site-ul din email :(((
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Iunie 2018 15:57  

adica linkul din newsletter, cand apesi pe el nu se deschide pagina? ce se intampla?
 

olga  acum 4 ani - 19 Iunie 2018 16:05  

Da nu se deschidea. Acum asta s-a deschis. Nu inteleg. Sper ca s-a rezolvat.

Multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Iunie 2018 11:00  

Olga, am vazut acum si eu problema. O rezolvam acum. S-a facut un update pe server si se pare ca ceva s-a stricat. Merci!
 

olga  acum 4 ani - 20 Iunie 2018 12:01  

Eu multumesc!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...