Salata de patrunjel

Retete aperitive Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata de patrunjel

Exceptional de buna! Este important ca la fiecare imbucatura sa luati cate un pic din fiecare: putin patrunjel, putina ceapa, bucatele de prosciutto si parmezan. Atunci veti simti ce bine se imbina aromele.

Eu folosesc la aceasta salata fie hasmatuchi, fie patrunjel cret pentru ca au un gust de patrunjel mai slab, mai fin. Patrunjelul clasic mi se pare putin cam puternic in aceasta combinatie.

Ingrediente

1 legatura de hasmatuchi (sau patrunjel cret)
1 ceapa rosie mica
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de masline extravirgin
6 felii prosciutto crudo
parmezan

Portii: 2

  1. Se taie ceapa rondele subtiri. Se presara cu putina sare si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa sa se marineze 10 minute.
  2. In acest timp prajiti fasiile de prosciutto intr-o tigaie fara adaos de grasime pana devin rumene. Cand se racoresc un pic rupeti-le fasiute.
  3. Se taie frunzulitele patrunjelului deasupra unui bol, folosind o foarfeca. Se presara cu putin piper negru.
  4. Uleiul se toarna peste ceapa si se amesteca bine. Se toarna ceapa marinata peste patrunjel si se amesteca usor cu degetele astfel incat sa nu striviti frunzele de patrunjel.
  5. Se aseaza cate o movilita de patrunjel in mijlocul a doua farfurii plate.
  6. Fasiile de prosciutto se aseaza in jurul patrunjelului. Se rad cu ustensila de curata legumele (multe!) fasiute de parmezan deasupra movilitelor de patrunjel.
  7. Se servesc imediat cu paine prajita.

Frunzele de hasmatuchi taiate

Frunzele de hasmatuchi taiate

Ceapa marinata

Ceapa marinata

Comentarii (3)

 

Sonia  acum 12 ani - 9 Ianuarie 2012 22:52  

Buna . Am incercat o si mi a placut mult.Am mai pregatit si faina cu apa pt painea frantuzeasca , sper sa mi iasa.Imi plac mult retetele tale si o sa incerc mai multe (abia te am descoperit).Sper sa ne incanti cu cat mai multe retete.
 

Ioana  acum 12 ani - 10 Ianuarie 2012 10:45  

in curand vin si alte retete. acum astept sa-mi recapat gustul si mirosul :) m-a prins o raceala ingrozitoare...
 

Dana  acum 12 ani - 10 Ianuarie 2012 15:46  

Un an bun, bland, vesel dar mai ales gustos iti doresc. Foarte inspirant site-ul tau! Salutari calde din Olanda si insanatosire grabnica
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...