Salata mexicana cu pui

Ingrediente

200 gr piept de pui
1 lingurita cu varf condiment cu boia afumata (sau 1/2 lingurita boia dulce sau afumata + 1/4 lingurita chimion + 1/4 lingurita fulgi de chili + 1/4 lingurita piper negru rasnit + sare)
1/2 salata Romaine (sau alta salata verde)
200 gr rosii cherry
1 ardei iute jalapeno (merge si rosu)
1/2 avocado
1 ceapa rosie mai mica
1/2 legatura patrunjel
100 gr fasole rosie fiarta (poate fi din conserva)
100 gr porumb (din conserva)
20 gr seminte de dovleac
20 tortilla chips (cu sare)
1/2 lingura ulei de masline

Dressing

1/2 avocado
100 ml lapte batut (2%)
sucul de la 1 lime (2 linguri)
coaja rasa de la 1/2 lime
1 lingura ulei masline
4-6 linguri apa rece
1/2 lingurita chimion macinat
sare

Portii: 2
Calorii: 633 cal / portie (daca folositi tot dressingul); sau 500 cal / portie (daca folositi jumatate din dressing)

  1. Pieptul de pui se taie cubulete si se maseaza cu uleiul si condimentul afumat pana e acoperit uniform. Apoi fie se soteaza rapid (3 minute, la foc mare) intr-o tigaie antiaderenta, fie se coace 5-7 minute in cuptor la 200C. Se scoate puiul intr-un bol si se lasa sa se racoreasca.
  2. Semintele de dovleac, daca nu sunt prajite se prajesc in cuptor la 170C timp de 10 minute.
  3. Pentru dressing, se mixeaza toate ingredientele in robot pana aveti o crema fina si care curge usor de pe lingura.
  4. Intre timp taiati salata bucati potrivite intr-un bol larg. Adaugati rosiile taiate in doua. Apoi adaugati ardeiul, avocado si ceapa rosie cubulete. Adaugati patrunjelul tocat fin. Adaugati fasolea si porumbul scurse. 
  5. Presarati semintele de dovleac si rupeti tortilla bucati nu foarte mici.
  6. Turnati 4-5 linguri de dressing si amestecati salata sa devina cremoasa. Gustati-o de sare si vedeti daca mai doriti dressing.
  7. Serviti imediat cu dressingul ramas alaturi, pentru cine mai doreste.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...