Sos de avocado

Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Avocado, un fruct pe care-l cumpar des si am grija sa nu lipseasca din dieta noastra. De ce? Fiindca este un puternic antioxidant, contine mult potasiu, vitamina B, E si K. Are un continut mare de grasimi nesaturate, adica grasimi "sanatoase" ca sa zic asa. Ele reduc colesterolul din sange si protejeaza arterele. Singura contraindicatie este la persoanele cu probleme de greutate, care il pot consuma, dar trebuie sa tina cont ca un fruct va suplini o masa, atat e de bogat caloric.

Pulpa fructului de avocado este foarte cremoasa, de aceea poate sta la baza multor sosuri. Gustul este unul de aluna. Insa am observat ca un soi de avocado are acest gust mult mai intens si acela este si preferatul meu: este avocado cu coaja verde-inchis sau verde-violet, are o coaja groasa si aspra si o forma mai rotunda (inclusiv samburele e perfect rotund). Puteti vedea cum arata aici sau aici. Celalalt soi are o forma mai lunguiata, ca o para, este de culoare verde-deschis, lucios si coaja mai fina decat a primului. Samburele este si el tuguiat la un capat. Poza cu acest soi vedeti aici sau aici. Acest al doilea soi mi se pare mai putin gustos, gustul de aluna nu e asa intens. Dar bineinteles, totul depinde de gustul personal, daca gustati din ambele soiuri puteti decide care va place mai mult.

Alegerea unui avocado este la fel de importanta ca si soiul, altfel gustul nu va fi unul placut. Am scris la reteta de guacamole cum sa alegeti un fruct de avocado.

Acest sos poate fi folosit in sandwichuri in loc de maioneza, ca si sos langa diferite mancaruri, ca si dip fiindca este foarte cremos sau ca si dressing pentru salate.

Ingrediente

2 avocado
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ceapa tocata
1/2 catel usturoi
1/2 ardei iute
150 ml iaurt
4 fire patrunjel
2 linguri ulei de masline
sare

  1. Se pun toate ingredientele in blender. Se mixeaza pana devine totul o pasta omogena.
  2. Se pastreaza in frigider.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...