Sos gorgonzola

Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Sosul gorgonzola l-am facut ca sa insoteasca friptura de vita. Insa nu trebuie limitat doar la asta, il puteti servi alaturi de pui la gratar, peste paste sau mamaliguta. Si chiar ca si dressing pentru salate, doar ca trebuie sa-l faceti putin mai lung ca sa poata fi turnat rece peste legume.

Ingrediente

150 gr gorgonzola
30 gr ciuperci shiitake deshidratate
3 catei usturoi
100 ml smantana dulce pentru gatit
2 linguri vin alb sec
1 lingura ulei
sare, piper

  1. Se pun ciupercile intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte si se lasa macar 15 minute la inmuiat.
  2. Se scurg bine ciupercile de apa si se taie fasiute. In uleiul incins se calesc ciupercile cam 3 minute. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se stinge totul cu vin si smantana. Cand incepe sa fiarba smantana, se da focul la mai mic si se adauga gorgonzola taiata cubulete. Se amesteca continuu in sos pana branza e complet topita. Se lasa la fiert inca 1 minut, pana simtit ca se ingroasa putin sosul.
  4. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
    * daca s-a racit, sosul poate fi reincalzit inainte de servire, adaugandu-se 1-2 linguri de smantana dulce pentru a-l face din nou fluid.

Ciupercile la inmuiat

Ciupercile felii

Adaugam branza

Sos gorgonzola

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...