Spanac cu carne tocata si orez

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete ieftine Retete simple Retete turcesti

Tare-mi place sa gatesc genul asta de retete in timpul saptamanii. Pentru mine asta e comfort food: rapid, gustos, sanatos.

Ingrediente

400 gr spanac
250 gr carne tocata (de vita am folosit)
50 gr orez cu bob rotund 
1 ceapa medie
2 catei mari de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingura pasta de rosii
1 lingurita condiment turcesc
2 linguri ulei
sare

Portii: 3

  1. Spanacul se alege si se curata de codite. Se spala apoi in cateva ape si se scurge. Daca e foarte crud/tanar se lasa asa cum e, daca frunzele sunt mai tari si mai mari se pune pe masa de lucru si se toaca mare cu un cutit.
  2. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt, doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pastele de rosii si ardei si condimentul turcesc si se caleste inca 2 minute.
  3. Se adauga carnea si se soteaza, amestecand des doar pana-si schimba culoarea peste tot.
  4. Se adauga orezul si 1.5 cani de apa (375 ml). Se adauga sare.
  5. Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe cu capac 10 minute, pana orezul se umfla un pic.
  6. Se adauga spanacul in cateva transe, amestecand dupa fiecare sa se "ofileasca". Cand s-a asezat tot in cratita puneti iar capacul pe oala si fierbeti inca 10-15 minute (gustati sa fie fiert orezul si spanacul dupa acest timp). Dregeti mancarea de sare.
  7. Serviti cald cu iaurt natur.

Se soteaza carnea cu condimentele

Se adauga orezul si apa

Se adauga spanacul (prima transa)

Se fierb impreuna pana totul e facut

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...