Supa crema de linte cu chimen

Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

De trei zile incoace pofta de chimen nu-mi da pace. O mica obsesie culinara care ma sacaie cam de cand am facut friptura de Zalau. Chiar acum, in timp ce postez, ma gandesc deja la urmatoarea reteta cu chimen.

Ingrediente

200 gr linte rosie
1 ceapa medie
1 morcov mare
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
2 linguri ulei

Portii: 3

  1. Se soteaza ceapa tocata si morcovul taiat rondele in uleiul incins pana ceapa e moale (cca 5 minute).
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga pasta de ardei si se caleste inca 2 minute.
  4. Se adauga coriandrul si chimenul si se omogenizeaza. Se adauga lintea si 4 cani de apa (1 l). Se adauga sare dupa gust.
  5. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute.
  6. Se mixeaza in blender pana rezulta o supa crema foarte fina. Pe masura ce se raceste supa de linte se va mai ingrosa.
  7. Se serveste supa calda cu paine prajita pe grill (se stropesc feliile cu putin ulei si seminte intregi de chimen; se prajesc pe tigaia grill cam 2 minute / parte, cu o greutate deasupra, pana se rumenesc frumos).

Lintea e fiarta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...