Supa crema de macris

Ingrediente

1 ceapa
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
3 cartofi mai mici
150 ml supa de pui
350 gr macris (sau 200 gr macris + 150 gr spanac)
1 lingura smantana
1 lingura unt
1 lingura ulei
3-4 oua
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Se incinge untul si uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste cca 2 minute. Se adauga dovlecelul taiat cubulete si se mai caleste totul la foc mic timp de 5 minute.
  2. Se adauga cartofii taiati cuburi, supa de pui si inca 2 cani apa si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe pana cartofii sunt facuti (cca 15-20 minute).
  3. In acest timp se spala macrisul si se rup coditele mai groase.
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga macrisul. Se amesteca pana macrisul scade si este cuprins de supa (cca 1 minut).
  5. Se scurge aproape o cana de supa din oala. Ce ramane in oala se mixeaza in blender. Daca e prea groasa, se mai adauga din supa obtinuta pana ajungeti la consistenta dorita.
  6. Se adauga smantana si se drege supa crema de sare.
  7. Se serveste supa crema de macris calduta sau rece cu oua posate moi (presarate cu fleur de sel, chili si piper negru).
  8. Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri; se repeta cu toate ouale.

Adaugam cartofii peste ceapa si dovlecelul sotat

Fierbem legumele

Adaugam macrisul

Supa mixata cu blenderul vertical

Ou posat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...