Supa crema de telina

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Buna dimineata! :) Am revenit in sfarsit!!! Incep cu o supa crema care poate fi adaptata tuturor gusturilor si buzunarelor. E ieftina, asta e clar, e sanatoasa, o puteti prepara si in varianta de post si nu e obligatoriu sa o consumati cu clasicele crutoane de paine, incercati sa le inlocuiti cu crutoane de ciuperci. Aceasta varianta e ideala pentru cei care mananca disociat. Sunt sigura ca fiecare dintre voi veti gasi varianta care vi se potriveste mai bine.

Ingrediente

1 telina radacina (cca 650 gr)
2 morcovei (cca 120 gr)
1 praz (partea alba, cca 150 gr)
1 ceapa mare
3 1/2 cani supa de vita (supa de pui sau apa pentru varianta de post)
250 gr ciuperci
2 oua fierte tari (optional)
1 lingurita sare
2 prize piper
4 linguri ulei

Portii: 3

  1. Se toaca ceapa. Se taie morcovii si prazul rondele. Se taie telina cuburi nu foarte mari.
  2. Se incing bine 2 linguri ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga morcovii, prazul si telina si se mai caleste totul, amestecand des, cca 5 minute.
  3. Se condimenteaza legumele cu 1 lingurita sare si 2 prize piper si se stinge totul cu supa de vita (sau supa de pui sau apa; eu am folosit apa in care am dizolvat 7 cuburi concentrate de vita pregatite in casa). Se aduce la fierbere si se lasa la fiert la foc mediu pentru cca 20-30 minute, pana legumele sunt fierte.
  4. In acest timp, pregatim "crutoanele" de ciuperci. Se incing foarte bine cele 2 linguri de ulei ramase si se prajesc in el ciupercile taiate feliute, la foc mediu spre mare (vrem sa se prajeasca, nu sa se inabuse). Se prajesc pana devin usor rumene si crocante. Se scot din tigaie si se presara putina sare pe ele.
  5. Cand legumele sunt fierte se strecoara de supa (dar pastrati supa!) si se pun in robotel. Se mixeaza bine timp de 1 minut, apoi incet incepem sa adaugamn supa, pana supa-crema capata consistenta pe care o dorim. Eu nu am adaugat chiar toata supa, mi-a ramas cam 1/2 cana.
  6. Se serveste supa crema "ninsa" cu galbenus de ou trecut prin sita (daca nu tineti post) si "crutoane" de ciuperci. Bineinteles se poate servi si in forma clasica, cu crutoane de paine.

Caliti legumele

Fierbeti legumele

Pregatiti crutoanele de ciuperci

Pasati legumele

Serviti cu galbenus de ou si ciuperci

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...