Supa de dovlecei

Categorii: Retete cu legume, Retete cu putine calorii, Retete de post, Retete fara gluten, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple, Retete de supe si ciorbe

 

Supa de dovlecei
Pinterest

Bunul gust italian. Supa aromata si cremoasa cu bucati de dovlecei.

Mai sa nu crezi ca e vegetariana. Si desi parmezanul e un plus, supa e foarte buna fara el. Cand folosesc o bucata buna de parmezan, coaja tare din capat, pe care las putina branza, o congelez pentru a o folosi in astfel de supe. Poate va amintiti ca la fel am procedat la supa de broccoli.

Ingrediente
Supa de dovlecei

4 dovleceimai mici (cca 800 gr)
1 ceapa mica (cca 70 gr)
1 legatura ceapa verde (5-6 fire; cca 35 gr)
1 legaturica patrunjel (cca 30 gr)
1 catel mare de usturoi
coaja de la parmezan (cca 30 gr; optional, se omite in post)
1 fir busuioc (cam 10 frunze)
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare
Supa de dovlecei

  1. Dovleceii se pot curata total, partial sau deloc de coaja (decideti voi in functie de cat de tineri sunt si cat de sanatoasa arata coaja). Se taie dovleceii in 4 pe lungime si apoi felii nu foarte subtiri. Se amesteca cu 2 linguri de ulei. Se aseaza in tava cuptorului pe un singur strat si se introduce tava in cuptor, sub grillul pornit la mediu. Se lasa pana devin usor rumeni deasupra. Dovleceii trebuie sa devina doar usor aurii deasupra, nu-i lasati sa se inchida prea tare la culoare, supa va avea un gust greoi. Nu-i lasati nesupravegheati in acest timp, nu dureaza mai mult de 5 minute.
  2. Intr-o oala se incinge restul de ulei si se adauga ceapa, ceapa verde, patrunjelul si usturoiul, toate tocate marunt. Se soteaza la foc mic pana se inmoaie foarte bine, avand grija sa nu se rumeneasca.
  3. Se adauga dovlecelul in oala impreuna cu 2 cani de apa, coaja de parmezan, sare si piper negru proaspat macinat.
  4. Se fierbe cu capac doar pana dovlecelul e fiert, fara a fi insa terciuit (cca 10-15 minute).
  5. Se scoate cu un polonic 1/3 din supa+dovlecei intr-un blender si se mixeaza impreuna cu frunzele de busuioc (daca doriti sa-si pastreze culoarea, le puteti opari 15 secunde inainte; apoi le treceti jub jet de apa rece). Se toarna crema inapoi in oala cu supa. Se drege supa de sare. Daca supa iese foarte dulce puteti stoarce cateva picaturi de suc de lamaie pentru a o echilibra.
  6. Supa e buna calda cu paine prajita stropita cu ulei de masline si presarata cu parmezan razuit.
 
Supa de dovlecei - Dovleceii copti

1. Dovleceii copti


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

 

 

olga  acum un an - 10 Martie 2016 09:25  

Re: Supa de dovlecei

Frumoasa culoare. Am crezut ca e macris vesel
 

Costel  acum un an - 10 Martie 2016 10:39  

Re: Supa de dovlecei

?
 

Ioana  acum un an - 10 Martie 2016 11:12  

Re: Supa de dovlecei

Olga, inca n-a aparut macrisul la noi. doar leurda si timid ceapa verde.
 

maria  acum un an - 10 Martie 2016 13:43  

Re: Supa de dovlecei

Ma incanta ideea dar acum dovleceii ce sunt pe piata au gust?
Pana sambata mai putem manca si coaja de parmezan.
Multumim Ioana.
 

Ioana  acum un an - 10 Martie 2016 13:47  

Re: Supa de dovlecei

sunt rezonabili. asa rumeniti si cu parmezan si busuioc sunt insa buni, dar intr-adevar nu foarte dulci. nu e nevoie de suc de lamaie la final.
 

mihaela  acum un an - 15 Iunie 2016 11:08  

Re: Supa de dovlecei

super supa
 

Camelia  acum un an - 19 Iulie 2016 14:24  

Re: Supa de dovlecei

Excelenta supa, o mare placere sa o prepari cu toate verdeturile proaspete: ce aroma se ridica din oala... Minunat! Am adaugat cateva picaturi de lime: perfect. Fetitele mele sunt incantate, asa ca, Ioana, multumiri de la intreaga familie vesel vesel vesel vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus