Supa de naut si rosii

Retete cu legume Retete fara gluten Retete ieftine Retete de supe si ciorbe

In sfarsit o supa de naut gustoasa! Pana acum am facut doar variante destul de fade. Si e plina de proteine!

Ingrediente

250 gr naut
500 gr rosii bine coapte
2 morcovi
1 ceapa medie
1 1/2 lingurita condiment turcesc
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita turmeric
1 l supa de pui (am pus 750 ml supa de pui foarte concentrata si 250 ml apa)
250 ml apa de pe nautul fiert
5 fire patrunjel
1 ou mare
2 linguri suc de lamaie
3 linguri ulei
sare, piper, chili

Portii: 5

  1. Nautul se fierbe in apa cu foi de dafin, conform instructiunilor de aici. Se poate fierbe si cu cateva zile inainte, se pastreaza in apa in care a fiert la frigider.
  2. Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt si morcovii taiati rondele doar pana se inmoaie un pic, cca 5 minute.
  3. Se adauga condimentele (condiment turcesc, chimion, turmeric, chili dupa gust) si se calesc inca 1 minut.
  4. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul cam 10-15 minute, pana mare parte din apa de pe rosii scade.
  5. Se adauga nautul fiert, apa de pe el (doar 250 ml), supa de pui si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe cca 20 minute, verificati o felie de morcov sa fie facuta.
  6. Se bate oul cu sucul de lamaie. Se adauga treptat 2-3 polonice supa fierbinte si se amesteca. Se opreste focul sub supa, sa nu mai clocoteasca si se adauga amestecul de ou. Se amesteca bine pana simtiti ca supa se ingroasa usor. Se mai adauga suc de lamaie daca doriti.
  7. Se serveste simpla sau cu 1 lingura de iaurt si putin patrunjel tocat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...