Supa de naut cu spanac

Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de naut cu spanac

Gustul legumelor intr-o supa usurica. Cam asa cred eu ca ar trebui sa fie mancarea de post. Textura supei e data de naut si uleiul de buna calitate, iar gustul il ia de la toate aromele naturale pe care le-am adaugat (coaja de lamaie, rozmarin, usturoi). Supa e buna chiar si inainte de a adauga spanacul. Cred ca spanacul ar putea fi foarte bine inlocuit cu urzici si nautul cu fasole alba.

Ingrediente

200 gr naut
1 morcov
1 ceapa mica (cca 50 gr)
4 catei medii de usturoi
1 fir rozmarin
3 fasii coaja de lamaie
200 gr spanac tanar
4 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper, chili

Portii: 3

  1. Cu minim 8 ore inainte (prefer sa-l pun dimineata) puneti nautul in multa apa la inmuiat. Pe seara isi va dubla volumul. Scurgeti si apoi spalati nautul in cateva ape curate.
  2. Intr-o oala adaugati nautul, morcovul taiat bucati mari, ceapa taiata in doua, 2 catei de usturoi curatati si lasati intregi, coaja de lamaie (luata cu aparatul de curatat legume), rozmarinul, uleiul (folositi cel mai bun ulei de masline, cel pe care-l puneti la salate) si 1.5 l apa. Aduceti la fierbere, apoi dati focul la mic. Fierbeti cu capacul doar un pic intredeschis pana nautul e fiert. La inceput spumati supa daca e cazul. Mai multe detalii despre timpul si fierberea nautului gasiti aici. Va rezulta o supa aurie, usor vascoasa de la naut (asemanatoare cu apa in care fierbeti fasolea uscata) si deja foarte gustoasa.
  3. Cand nautul e fiert, scoateti din supa tot ce v-ar deraja (am scos rozmarinul, coaja de lamaie, ceapa; am lasat morcovul si usturoiul). Condimentati supa cu sare, piper negru si fulgi de chili daca doriti.
  4. Spanacul fiind tanar doar se spala asa cum e, adica se lasa cu tot cu codite. Daca frunzele sunt mai marisoare, le puteti toca grob spanacul, ca sa fie mai usor de mancat, sa nu formeze "zdrente" prea lungi.
  5. Adaugati spanacul in supa fierbinte in transe si la final adaugati restul de usturoi strivit. Puneti capacul si fierbeti la foc mic inca 5 minute.
  6. Supa se serveste calda.

Punem nautul la fiert

Punem nautul la fiert

Adaugam spanacul

Adaugam spanacul

Comentarii (10)

 

olga  acum 8 ani - 30 Martie 2016 14:12  

Daca zici ca-i buna , te cred. :) A iesit buna prajitura cu branza, n-a ramas nimc din ea. E super light.
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Martie 2016 15:17  

chiar ma bucur, desi nu inteleg diferenta aia mare de timp de coacere.
supa asta e la fel de usoara, parca iti curata stomacul.
 

Simona  acum 8 ani - 4 Aprilie 2016 09:50  

Ioana draga (te rog sa ma scuzi ca-mi permit sa te numesc asa), am facut supa asta inlocuind spanacul cu urzici. Am fost surprinsa de gustul bun pe care l-a avut. Este o supa excelenta si foarte ieftina!
Multumesc pentru toate retetele postate!
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Aprilie 2016 10:57  

oh, ce ma bucur ca ai incercat-o! nu stiam cat de convingatore e din poze aceasta supa... acum restul cititorilor au inca o parere, mai obiectiva.
 

Mirela  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 14:09  

E foarte convingatoare din poze :) Am incercat-o si eu in week-end, chiar datorita fotografiei, altfel recunosc mi se parea cam ciudata combinatia. Confirm, e si hranitoare si usoara. Ca observatie personala, e foarte buna imediat dupa ce e gata, a doua zi nu m-a incantat prea tare, dar proaspata e delicioasa.
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 14:21  

sincer nu am mancat-o a doua zi niciodata. dar cred ca usturoiul si spanacul care stau sunt problema.
stii ce am facut de cateva ori? am preparat doar supa de naut in prima zi si cand am vrut a doua zi sa o servesc, doar am infierbantat-o si am adaugat usturoiul si spanacul. asa iese foarte buna.
 

Mirela  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 14:44  

Bun pontul :)
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 14:50  

nu stiu de ce nu v-am spus de aceasta optiune... pentru mine e foarte practic asa, cand stiu ca a doua zi lucrez mult si nu am timp efectiv de gatit, dar totusi vreau ceva hranitor si sanatos, ca sa nu ajung sa comand porcarii de la catering.
cand ma ia foamea fug pana acasa (stau la 10 min de serviciu), oparesc spanacul, o pun in borcane de 800 ml si back to work.
 

Mirela  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 14:57  

Deci sincera sa fiu, pana acum ceva timp cand ai mentionat pe aici ceva legat de serviciu, as fi putut baga mana in foc pentru faptul ca nu mergi la birou zi de zi....mi se pare o adevarata performanta ca reusesti sa-ti faci timp si pentru una si pentru alta, plus programul de alergat! :)
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Aprilie 2016 15:04  

:) nu esti singura care credea asta. multi din cei care ma cunosc personal credeau ca ma ocup doar de site. ziua sunt programatoare (IT, fac siteuri minunate ;) ) iar seara intru in schimbul doi la bucatarie :) tot statul ala in fata calculatorului ma anchilozeaza si trebuie sa fac sport, altfel mi s-ar "stafidi" scheletul in cativa ani, incepuse deja... asa ca sportul nu mai e o optiune, dar am reusit in timp sa-l fac placut.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...