Supa japoneza cu porc si taietei

Retete asiatice Retete cu paste Retete cu carne de porc Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa japoneza cu porc si taietei

O irezistibila supa parfumata japoneza! Nu poti rezista impulsului de a sorbi taieteii scufundati printre felii fragede de carne, ceapa verde proaspata si togarashi picant.

Ingrediente

750 ml supa de pui (daca supa e concentrata, folositi 500 ml supa de pui + 250 ml apa)
3 linguri sos Tsuyu concentrat
1 lingura sos de soia sarat
1 lingura rasa curry japonez
1 ceapa medie
200 gr muschiulet de porc
100 gr taietei din faina de grau asiatici (Udon sau alt tip de taietei pentru supa)
4 fire ceapa verde tanara
shichimi togarashi (sau fulgi de chili + susan prajit)
1 lingura ulei
sare

Portii: 2
Calorii: 523 cal / portie
Proteina: 38 gr / portie

  1. Muschiuletul de porc se pune in congelator pentru aprox. 2 ore (cat sa fie semicongelat si sa se poata felia usor) si apoi se taie felii cat mai subtiri.
    * puteti felia muschiuletul din timp; pastrati feliile suprapuse la frigider invelite strans in folie de plastic sa nu se oxideze, pana cand aveti nevoie de ele
  2. Intr-o oala nu foarte mare se pune uleiul si se adauga ceapa taiata felii mai subtiri. Se soteaza pana se inmoaie, cam 3 minute. Se adauga apoi feliile de porc si se soteaza, amestecand des doar pana isi schimba culoarea peste tot.
  3. Se aduga supa si sosul Tsuyu si se aduce la fierbere. Se fierbe 5 minute din acel moment. Spumati supa in acest timp.
    * daca aveti cumva preparata supa-baza japoneza dashi, puteti folosi 750 ml din ea in loc de cei 750 ml supa + 3 linguri Tsuyu.
  4. Cat fierbe supa, fierbeti si taieteii conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Adaugati curry-ul si sosul de soia si mai lasati sa fiarba 3 minute. Gustati supa de sare in acest timp. Supa trebuie sa se simta mai intens aromata si condimentata (inclusiv sarata), fiindca in momentul in care se adauga peste taietei, aromele se dilueaza usor.
  6. Scurgeti taieteii si ii impartiti in 2 boluri. Scoateti bucati de carnea si ceapa din supa peste taietei. Turnati supa cat aproape sa acopere ingredientele din boluri folosind o sita fina (in care puteti adauga si tifon daca aveti) ca sa fie supa perfect clara (oricat de bine o spumati la inceput, tot vor ramane bucatele prin ea).
  7. Presarati cu rondele de ceapa verde si togarashi. Serviti bolurile asa montate, dar amestecati inainte de a o gusta ca sa se combine toate aromele.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...