Tarta cu rosii si mozzarella

Retete cu branza Retete cu legume Retete la cuptor

Tarta pentru Anul Nou. Optimista si pe gustul tuturor.

Ingrediente

Crusta (Pate Brisee)

150 gr faina
120 gr unt rece
4 linguri apa rece
sare

Umplutura

4 rosii mai mici
120 gr mozzarella pentru pizza (sau cascaval moale)
1 ceapa mai mica
3 lingurite mustar cu boabe
sare, piper, cimbru

1 ou
50 ml lapte
25 ml smantana dulce (15-25%)

  1. Intr-un robot puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Cand aluatul s-a adunat ca o bila in robot, va opriti.
  2. Cu mainile reci (tineti-le sub apa rece la robinet) rasturnati aluatul pe folie de plastic, dati-i forma de disc si aplatizati-l cat de tare puteti. Dati la frigider minim 30 minute.
  3. Ungeti o forma de tarta de 35 x 10 cm cu putin ulei.
  4. Pe o bucata de hartie de copt intindeti aluatul foaie subtire care sa se potriveasca in tava. Cu ajutorul hartiei de dedesubt rasturnati aluatul pe tava si cu mana potriviti-l in tava. Capetele care atarna peste margini se taie, trecand cu sucitorul peste margini. Intepati fundul crustei in cateva locuri cu o furculita.
  5. Coaceti crusta la 200C pana e usor rumena pe margini si pe fund (cca 15-20 minute). Daca in timpul coacerii vedeti ca fundul crustei se umfla, doar intepati crusta in acele locuri cu furculita.
  6. Taiati rosiile rondele.
    Dati mozzarella pe razatoare.
    Caliti ceapa taiata solzisori in putin ulei, doar pana se inmoaie un pic, fara sa se rumeneasca. In timp ce se caleste presarati sare, piper negru si putin cimbru tocat (sau sfaramat daca e uscat) peste ea.
  7. Scoateti crusta si dupa ce se racoreste un pic ungeti-o pe fund cu un strat subtire de mustar. Presarati peste el ceapa calita. Presarati apoi jumatate din mozzarella.
  8. Asezati feliile de rosii una langa alta, usor suprapuse si presarand restul de mozzarella intre felii, lasand insa varfurile rosiilor neacoperite (vezi poza 4). Presarati sare peste rosii in timp ce le asezati.
  9. Bateti oul cu smantana si laptele. Adaugati sare si piper negru in amestec. Turnati acest amestec pe marginea tavii si in zonele cu branza. Se va scurge si se va aseza pe fundul tavii. Aceste amestec nu trebuie sa acopere rosiile, va veni doar pana la jumatatea crustei.
  10. Presarati cimbru si piper negru peste tarta.
  11. Coaceti tarta la 200C inca 25-30 minute, pana branza e rumena. Taiati-o abia dupa ce s-a racorit. E buna si usor reincalzita.

Tarta cu rosii si mozzarella

Tarta cu rosii si mozzarella

Tarta cu rosii si mozzarella

Tarta cu rosii si mozzarella

Tarta cu rosii si mozzarella

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...