Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Retete desert Retete din Franta Retete cu fructe Retete simple

Reteta Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Clafouti este o reteta frantuzeasca de tarta cu fructe (original se facea doar cu cirese) si cu un aluat foarte asemanator cu cel de clatite.

Ingrediente

200 gr faina
3 oua
120 gr zahar (am folosit zahar brun)
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese

  1. Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
  2. Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine.
  3. Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
  4. O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
  5. Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata.

Aparat de scos samburi din cirese

Aparat de scos samburi din cirese

Cirese cu aluat in tava inainte de copt

Cirese cu aluat in tava inainte de copt

Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Comentarii (64)

 

Ultimele comentarii

Lia  acum 9 ani - 21 Iulie 2013 14:23  

Exact la asta m-am gandit si eu ca uda prea mult blatul si ramane cam coca in jur.
Am zis ca mai bine sa mai cer o parere. Merci!
 

Oana  acum 8 ani - 24 Mai 2014 19:52  

Am facut tarta iar pentru ca am avut putine cirese am completat cu un kiwi, o nectarina si o banana. A iesit delicioasa!!
 

mihaela  acum 8 ani - 31 Mai 2014 14:45  

este foarte buna ,gustoasa si simplu de facut asa cum ai zis :) :) :) :)
 

Alina Marina  acum 8 ani - 2 Iunie 2014 16:49  

Eu am facut-o cu mango ca aici ciresele sunt foarte scumpe. Am folosit un varf de cutit de bicarbonat. A iesit super buna!!! Multumim frumos de reteta!
 

monica  acum 8 ani - 18 Iunie 2014 00:01  

Multumesc pentru reteta, arata super, sigur o voi face in weekend, dar as vrea sa stiu daca pot folosi cirese din compot.
Multumesc
 

Mihai  acum 7 ani - 19 Mai 2015 13:31  

Francezii ii spun "Clafoutis" nu "Clafouti"
 

Dana Nica  acum 7 ani - 11 Iunie 2015 09:29  

Felicitari Ioana! Inca o reteta excelenta. Am facut acest clafouti, cu emotii, ca de obicei cand incerc ceva nou. Sotul meu care este francez, si care apreciaza clafouti de cand era copil mi-a spus ca nu stie ce ar putea sa imi spuna ca sa o imbunatatesc :) Observatia mea este ca e mai buna cand se raceste (a doua zi) parca gustul de ou dispare. Gustul acesta de ou, cand este proaspata, mi s-a parut mai pregnant. Ma intrebam daca as putea sa pun 2 oua in loc de 3? Dar pe de alta parte nu as vrea sa stric ceva care a iesit asa de bine. Multumesc inca o data pentru acest site si pentru retetele tale.
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iunie 2015 12:39  

poti sa incerci cu 2 oua. si lasi prajitura la temperatura mai mica (170-180) sa se inchege mai incet. va dura mai mult dar se va inchega frumos.
ai folosit oua de casa? ele se simt mai tare in aluaturi sau creme.
 

gabriela  acum 7 ani - 13 Iunie 2015 19:41  

:) am sa incerc si eu reteta ca pare simpla si se face repede si revin cu comentariu sper sa -mi iasa buna... pup ioana si mersi ptr reteta .
 

Darvenia  acum 3 ani - 11 August 2019 13:25  

Buna, ioana nu stiu ce am gresit dar nu mi-a reusit reteta ?Am lasat-o si mai mult 38 de minute in cuptor la 200 de grade dar nu sa copt sigur nu trebuia sa pun si praf de copt? Am testat-o cu scobitoarea parea coapta ??
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...