Tarta simpla cu cirese (Clafouti)
Retete desert Retete din Franta Retete cu fructe Retete simple
Clafouti este o reteta frantuzeasca de tarta cu fructe (original se facea doar cu cirese) si cu un aluat foarte asemanator cu cel de clatite.
Ingrediente
200 gr faina
3 oua
120 gr zahar (am folosit zahar brun)
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese
- Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
- Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine.
- Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
- O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
- Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata.
Aparat de scos samburi din cirese
Cirese cu aluat in tava inainte de copt
Tarta simpla cu cirese (Clafouti)