Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Retete desert Retete din Franta Retete cu fructe Retete simple

Clafouti este o reteta frantuzeasca de tarta cu fructe (original se facea doar cu cirese) si cu un aluat foarte asemanator cu cel de clatite.

Ingrediente

200 gr faina
3 oua
120 gr zahar (am folosit zahar brun)
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese

  1. Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
  2. Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine.
  3. Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
  4. O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
  5. Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata.

Aparat de scos samburi din cirese

Cirese cu aluat in tava inainte de copt

Tarta simpla cu cirese (Clafouti)

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...