Tarte cu crema de lapte

Retete desert Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Tarte cu crema de lapte

Mini tarte umplute cu o crema de lapte usoara si pufoasa.

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece)
scortisoara macinata

Crema de lapte

500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua

Bucati: 15

  1. Se ia aluatul foietaj si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
  2. Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
  3. Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana e gata crema.
  4. Preincalziti cuptorul la 200C.
  5. In acest timp, preparati crema dupa instructiunile de aici (pasii 1-6), diferentele fiind ca la pasul 2 se folosesc doar 2 galbenusuri de ou, iar untul se adauga in lapte, la pasul 1. Crema se lasa la racorit.
  6. Se bat albusurile de ou spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte calduta in trei transe, amestecand usor cu telul.
  7. Se umplu cupele cu crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si sufleul la copt.
  8. Se coboara temperatura la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
  9. Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din abundenta. Sunt bune caldute sau reci.

Rulam foietajul

Rulam foietajul

Taiem felii

Taiem felii

Aplatizam feliile

Aplatizam feliile

Asezam aluatul in forme

Asezam aluatul in forme

Aluatul in forme

Aluatul in forme

Adaugam albusurile spuma in crema

Adaugam albusurile spuma in crema

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

andeea  acum 10 ani - 24 Martie 2013 16:54  

imi place :)
 

Gabriela Pop  acum 10 ani - 30 Martie 2013 14:01  

Ioana draga,

Ce foi folosesti pentru aceste tarte?!
1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm

Cu multumiri,
Gabriela ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Martie 2013 16:15  

Morarita sau foi de la Kaufland (cred ca e marca proprie, mi-a placut mult cum s-a comportat).
 

Raluca  acum 10 ani - 3 Octombrie 2013 19:33  

Ioana, in crema de lapte se adauga si vanilie ca in reteta dupa care ai zis sa ne ghidam?
 

Ioana  acum 10 ani - 3 Octombrie 2013 22:27  

nu, doar ce e trecut aici la ingrediente.
 

Erika Kiraly  acum 7 ani - 26 Aprilie 2016 17:19  

Vreun sa fac aceste tarte pentru o petrecere a copiilor. Crezi ca as putea sa le fac si cu crema de zahar ars?
Multumesc!
Erika
 

Ioana  acum 7 ani - 26 Aprilie 2016 17:49  

crema de zahar ars, adica sa o pui cruda si sa se coaca in crusta? e cam lichida pentru aceste tarte. plus, la temperatura mare risca sa se "branzeasca", iar daca pui pe temp mai mica nu se coace crusta, poate se si inmoaie.
de ce nu le faci pe astea cu crema de vanilie? [link]
 

Erika Kiraly  acum 7 ani - 26 Aprilie 2016 18:31  

Multumesc pentru raspunsul tau rapid!
Intre timp am dat si eu de reteta cu crema de vanilie (cea cu lapte mi se parea cam simpla).
Am s-o fac pe aceea cu siguranta!
Succes in continuare cu site-ul.
Apreciez mult ceea ce faci! :)
 

Dana  acum 6 ani - 9 Noiembrie 2017 22:34  

Merge aluatul de foietaj facut si in casa? Ai reteta de foietaj de casa?
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Noiembrie 2017 09:58  

sigur ca merge, daca foietajul e reusit vor iesi bine. aici o reteta mai simpla de foietaj: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...