Tarte cu crema de lapte

Retete desert Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Mini tarte umplute cu o crema de lapte usoara si pufoasa.

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece)
scortisoara macinata

Crema de lapte

500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua

Bucati: 15

  1. Se ia aluatul foietaj si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
  2. Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
  3. Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana e gata crema.
  4. Preincalziti cuptorul la 200C.
  5. In acest timp, preparati crema dupa instructiunile de aici (pasii 1-6), diferentele fiind ca la pasul 2 se folosesc doar 2 galbenusuri de ou, iar untul se adauga in lapte, la pasul 1. Crema se lasa la racorit.
  6. Se bat albusurile de ou spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte calduta in trei transe, amestecand usor cu telul.
  7. Se umplu cupele cu crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si sufleul la copt.
  8. Se coboara temperatura la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
  9. Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din abundenta. Sunt bune caldute sau reci.

Rulam foietajul

Taiem felii

Aplatizam feliile

Asezam aluatul in forme

Aluatul in forme

Adaugam albusurile spuma in crema

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...