Tarte individuale cu mere

Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Super tarte, super rapide! Sunt usor de asamblat, nu trebuie sa caramelizati vasele, nu trebuie sa preparati voi aluatul... trebuie doar sa stiti sa curatati un mar  ;)

Ingrediente

2 mere (ferme)
40 gr unt
2 plicuri zahar vanilat bourbon
4 lingurite zahar
1/2 lamaie
aluat foietaj

Sos de vanilie rapid

1/4 plic Creme Ole (20 gr )
150 ml lapte rece

Bucati: 4

  1. Aveti nevoie de o bucata de aluat foietaj din care sa puteti decupa 4 cercuri de aprox. 8 cm diametru (sau diametrul vaselor voastre). Mai aveti nevoie de vase mici, individuale. Formele de aluminiu pentru muffins sunt ideale pentru aceasta reteta. Sau puteti folosi vase ceramice pentru sufleu. Cand stabiliti ce vase folositi, cumparati merele de o dimensiune incat sa intre destul de la fix in ele.
  2. Radeti coaja de la 1/2 lamaie.
  3. Tapetati fundul vaselor cu unt (cate 10 gr / vas). Presarati cate 1/4 din coaja razuita in fiecare forma. Presarati deasupra cate 1 lingurita zahar si jumatate de plic zahar vanilat bourbon.
  4. Scoateti cotorul merelor folosind acest instrument. Curatati merele de coaja. Taiati merele in doua pe lungime. Asezati merele cu taietura in jos si cu un cutit ascutit taiati marul felii subtiri, dar nu chiar pana jos, sa ramana unite la baza. Stropiti merele cu suc de lamaie.
  5. Asezati fiecare jumatate de mar intr-un vas cu taietura in sus.
  6. Asezati deasupra cate un disc de aluat foietaj decupat la dimensiunea vasului. Impingeti marginile in jos. Crestati un x in centrul fiecarui aluat.
  7. Cuptorul sa fie incins la 220C. Dati tartele la cuptor si scadeti temperatura la 200C. Coaceti tartele 25 minute (pana aluatul e umflat si rumen).
  8. Preparati sosul de vanilie: pudra Creme Ole se amesteca cu laptele rece si se mixeaza cateva minute (conform instructiunilor de pe plic). Se da apoi la rece pana e nevoie de ea.
    * daca doriti sa faceti sosul de vanilie in casa puteti urma reteta de sos de aici.
  9. Rasturnati tartele pe cate o farfurie.
  10. Servire: turnati sos de vanilie in jurul tartelor. Serviti tartele calde sau reci, presarate cu frunzulite de cimbru lamaios.

 

Jumatati de mere taiate subtire

Vasul pregatit

Merele in vase cu taietura in sus

Acoperim cu aluat foietaj

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...