Vitel Stroganoff

Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete din Rusia Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Vitel Stroganoff

E o mancare rapida dar in acelasi timp spectaculoasa, atat ca si gust cat si ca aspect. O puteti servi cu orez/pilaf, cartofi natur sau paste fierte care vor absorbi deliciosul sos.
Dureaza atat de putin sa o preparati incat e potrivita cand musafirii vin pe neasteptate. Ii veti impresiona in mod placut, va asigur.

Singurul lucru la care trebuie sa fiti atent e alegerea carnii pentru aceasta reteta, trebuie obligatoriu sa fie muschi de vitel care se gateste repede.

Ingrediente

500 gr muschiulet vitel
300 gr ciuperci
2 cepe mici
200 gr smantana
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion (sau 1 lingurita cu varf pasta de rosii dizolvata in putina apa)
4 castraveciori murati
sare, piper

Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute

  1. Carnea se taie fasiute. Ceapa se toaca. Ciupercile se taie felii mari.
  2. In putin ulei se pune vitelul la prajit la foc iute timp de 1-2 minute, pana-si schimba culoarea.
    * daca folositi alta parte din vitel, care se face mai greu, gustati carnea si daca vi se pare tare adaugati cate o cescuta de apa si o inabusiti pana devine moale. La pasul acesta carnea trebuie sa fie gata!
  3. Cand e carnea gata, scoateti-o pe o farfurie. Adaugati in tigaie ciupercile si ceapa, dati focul pe mediu si lasati sa se inmoaie legumele. Amestecati din cand in cand, cam 8 minute. Puneti carnea la loc in tigaie.
  4. Adaugati smantana, amestecati si lasati la fiert 1 minut. Apoi adaugati mustarul si bulionul. Lasati cam 5 minute la fiert pana obtineti un sos cremos.
  5. Stingeti focul si adaugati castraveciorii taiati fideluta.

Prajim carnea de vitel

Prajim carnea de vitel

Ciupercile si carnea

Ciupercile si carnea

Adaugam smantana, bulionul si mustarul

Adaugam smantana, bulionul si mustarul

La sfarsit adaugam castraveti murati

La sfarsit adaugam castraveti murati

Comentarii (42)

 

Ultimele comentarii

Lia  acum 10 ani - 2 August 2013 14:04  

Gatesc pt a doua oara aceasta reteta si ne place foarte mult.
Cred ca am indragit-o pt adaosul inedit de castraveciori murati :)
 

Ioana  acum 10 ani - 2 August 2013 14:18  

da, castraveciorii o invioreaza :)
 

Mirela  acum 10 ani - 2 Februarie 2014 18:35  

Foarte-foarte buna, am facut-o ieri cu o bucata de vrabioara, n-am avut probleme cu carnea, am tinut-o pe foc doar cu 2-3 minute mai mult decat in reteta.
 

aly  acum 9 ani - 9 Noiembrie 2014 18:12  

=P~ bun
 

diana  acum 9 ani - 27 Noiembrie 2014 00:17  

Buna Ioana!Imi poti spune daca pot inlocui castraveti murati cu cei in otet....altfel nu am....Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 27 Noiembrie 2014 08:25  

da, mai ales daca ai din cei mai dulci, cum sunt castravetii murati bulgaresti. aceia merg foarte bine.
 

Florin  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 21:46  

Ai gresit undeva ..... Smantana nu se pune separat ...... Smantana se ameste cu mustarul ... Trebuie sa iasa o culoare galbuie ..... Toarna compozita amestecat-a in tigaie dar amesteca usor.... Lasi la fiert pana se omogenizeaza..... Pui bulionul sau Suc de rosii pt Paste ........ Castravetii i poti taia cuburi .... da mai bn in farfurie ... ciupercile le tai in 4 ( depinde marimea lor) ..... Sunt bucatar de meserie de aceea iti spun cum e mai simplu si mai eficient..... Pofta mare va doresc
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Aprilie 2015 09:19  

merci Florin pentru sfaturi. Cred ca ai dreptate, trebuie sa modernizez reteta asta, e postata destul de demult.
 

Florin  acum 8 ani - 23 Aprilie 2015 11:09  

npc :)......... daca vrei imi poti da FB tau sa tinem legatura
 

Ioana  acum 8 ani - 23 Aprilie 2015 11:12  

aici [link] sau pe contul personal [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...