Unt de arahide
Am scris in titlu ca acesta e unt de arahide, fiindca e cel mai popular tip de unt pe care-l gasiti in magazine, dar se poate face din orice tip de alune: arahide, caju, alune de padure, migdale etc, evident, fiecare varianta cu o aroma usor diferita.
Untul poate fi folosit pentru a face copiilor sandwichuri: cu dulceata, cu banane, cu ciocolata... Sau il puteti folosi in deserturi, eu am facut ieri o portie de fursecuri cu unt caju, o sa pun reteta curand.
250 gr alune (de orice fel, neprajite si fara coaja, eu am pus caju)
1 varf cutit sare
1 lingurita ulei
- Optional, alunele se pot praji usor fie intr-o tigaie fara ados de grasime, fie in cuptor.
- Se pun alunele si sarea in robotel si se mixeaza bine pana alunele se lipesc de marginea vasului si lama nu le mai amesteca. Opriti robotul si cu o lingura dezlipiti alunele si le impingeti catre centrul vasului.
- Turnati uleiul si porniti iar robotul. La inceput va parea ca alunele se aduna ca o mingiuca in robot, dar apoi se vor desface si incep sa se faca pasta. Mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa.
- Se pastreaza in borcan, la frigider.
Mixam mult
Devine cremos
Comentarii (53)
Ultimele comentarii
Mirela acum 10 ani - 25 Februarie 2014 14:54
Cam cat rezista la frigider?Ioana acum 10 ani - 25 Februarie 2014 15:04
1-2 saptamani rezista sigur.mia acum 10 ani - 13 Decembrie 2014 22:45
Ceea ce lipseste din reteta este puterea robotului folosit. Imi doresc sa fac si eu aceasta reteta, insa robotul meu nu are puterea sa imi faca alunele o asememnea pasta ca in imagine. Va rog mult, spuneti-mi cati w sau volti are robotul folosit in imagine.Multumesc anticipat!
Aura acum 9 ani - 25 Martie 2015 21:50
Foarte bun făcut in casa, dar vad ca multi spun ca cel de cumparat nu e bun...Am pățit si eu prima oara când am cumpărat unt de arahide...din cauza ca nu m-am uitat la ingrediente...avea vreo 40 și ceva la suta ulei (nu mai rețin exact)...cred si eu ca era grețos. Apoi am găsit in Italia unul care nu are decât arahide si sare!!! Uitati-va la ingrediente când cumpărați si o sa vedeți ca e foarte bun! Sau faceți acasă! ;)Alessia acum 9 ani - 27 Martie 2015 13:04
=P~Silviu acum 9 ani - 14 Mai 2015 00:09
Deci m-a rupt. Mixerul meu sau robot sau cum se cheamă aparatul asta al meu are doar 400w se încinge si trebuie sa il opresc. De doua ore frec si nu vad nici o pasta. 2 ore cu opriri asta inseamna vreo ora de frecat. Mai încerc sau .....baSilviu acum 9 ani - 14 Mai 2015 07:56
Deci după vreo doua ore si jumătate de frecat mi-am dat seama ca imi pun toți vecini in cap si am reluat procesul in dimineata asta. Concluzie: mie nu mi-a ieșit nici un unt. Nu știu care este șmecheria dar mie nu imi ieseIoana acum 9 ani - 14 Mai 2015 08:13
ai picurat si putin ulei sa ajuti nucile sa lasa grasimea? ai pus destule nuci incat robotul sa le invarta, sa nu se depuna pe margine?daca da si tot nu a iesit inseamna ca robotul e prea slab. robotii mei au avut peste 800W si mi-a iesit cu fiecare.
Mihai acum 2 ani - 17 Octombrie 2022 21:06
Citat:Va rog mult, spuneti-mi cati w sau volti are robotul folosit in imagine.
Cam >?800W
Ioana acum 2 ani - 18 Octombrie 2022 11:13
acesta e un robot foarte vechi, de aproape 15 ani. acum am un Thermomix si un blender vertical (il folosesc pt mixat cantitati mici).Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email