Ardei copti in stil mexican

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Ardei copti in stil mexican

Reteta usor revizuita. Rezulta o mancarica dulce-picanta, pe care o puteti servi simplu cu paine, ca si garnitura langa carne dar si ca sa umpleti foi de tortilla (quesadilla) sau ca aperitiv cu tortilla chips.

Ingrediente

5 ardei kapia (3 rosii si 2 verzi)
2 cartofi
1 ceapa mare
140 gr porumb fiert din conserva (scurs)
1/2 ardei iute
3 linguri smantana (sau iaurt grecesc pentru mai putine calorii)
sare, piper, chili fulgi
3 linguri ulei

  1. Ardeii se coc si se curata urmand instructiunile de aici. Ardeii se pot coace pe plita sau pe gratar pentru o aroma mai placuta.
  2. Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
  3. Ardeii curatati se toaca marunt fie dandu-le doua pulsuri in robot, fie cu cutitul.
  4. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata felii si ardeiul iute pentru 5 minute, doar pana se inmoaie.
  5. Adaugati porumbul si cartofii si sotati pana se incalzesc.
  6. Adaugati ardeii si sucul de pe ei si caliti inca 3 minute. Veti observa ca sucul se va carameliza usor. Sarati si piperati.
  7. Opriti focul si adaugati smantana/iaurtul. Amestecati pana se topeste si se formeaza un sos. Daca sosul pare usor cleios adaugati 2 linguri de apa, doar cat sa aveti un sos fluid. Potriviti de sare si piper si adaugati fulgi de chili dupa gust. Mancarea fiind usor dulceaga (de la ceapa, porumb si ardei) trebuie bine asezonata cu piper si chili.

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 11 Iunie 2008 09:58  

am incercat sa manac ardei crud o data si mi s-a facut rau, deci nu mai risc... asa copt e mai acceptabil ca am reusit sa gust sosul, dar nu as fi putut manca ardeiul din ea, nu-mi place.... vai ce reclama proasta fac la reteta asta!
 

natalia  acum 15 ani - 29 Iunie 2008 17:12  

shi eu am problema asta cu sotzul, doar cà el nu mànìncà peshte, trebuie sà-l conving cu mici shmecherii de bucàtàrie. In ceea ce priveshte retzeta, e spectaculoasà, eu ardeii ìi ador. O voi ìncerca numaidecìt, mai ales ìn perioada asta de càlduri.
 

Ioana  acum 15 ani - 29 Iunie 2008 22:17  

vai peste, eu il ador, la fel si fructele de mare, in concediul de anul asta doar peste planuiesc sa manac! insa cunosc multi care nu agreeaza pestele si mi se pare ciudat, dar cred ca la fel par si eu cu ardeii. bunica mea nu manca rosii... asta chiar mi se parea de neconceput
 

miky  acum 15 ani - 31 Iulie 2008 20:57  

suna excelent cred ca o sa incerc mai ales ca ardeii sunt preferatii mei oricand la orice ora
 

marnie  acum 15 ani - 17 Noiembrie 2008 19:22  

Tocmai am facut reteta asta dar cu modificari.Am inlocuit cartofii cu orez fiert,in ardeii care se calesc cu ceapa am adaugat otet balsamic putin,pt ca nu am adaugat smantana in perioada asta fiind de post,iar porumbul l-am prajit inainte si are gust de porumb gratar.A iesit o minunatie de papa pt copiii mei. :)
 

maria  acum 15 ani - 13 Ianuarie 2009 10:39  

amgasit varianta asta ,si am sa fac si eu ca marnie,inlocuiesccartofi cu orez(putin).sper sa mearga bine impreuna cu friptura!
 

maria  acum 15 ani - 14 Ianuarie 2009 11:47  

friptura nu am mai facut,am prajit carnea si am mancat cu ardei(ai mei au fost rosii ).am pus orez fiert siporumb boabe dar nu am pus ceapa(ca nu aveam)la sfarsit smantana dulce si putin suc de lamaie , au fost buni ,noua ne place foarte mult ardeiul (puiul cu ardei e mancarea noastra preferata)
 

adry  acum 14 ani - 6 Iunie 2009 19:39  

Reteta asta mi-a scapat anul trecut! Noroc ca ai amintit de ea la "salata de ardei"
 

adelina  acum 13 ani - 24 August 2010 19:42  

oooooooooooo mi sa lasat apa in gura.ardeii sunt preferatii mei fie cruzi fie copti . ;)
 

elena  acum 11 ani - 14 Noiembrie 2012 22:30  

aceasta nu e o reteta mexicana
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...