Coada de vita cu cinci arome

Categorii: Retete asiatice, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Coada de vita cu cinci arome
Pinterest

Coada de vita caramelizata, lipicioasa si aromata. De cinci ori aromata vesel

Am folosit partile cele mai carnoase de la doua cozi de vita. Din restul cozilor am facut o supa cu efect incalzitor. Eu zic ca weekendul asta am investit intelept cei 15 lei. Am preparat cina de sambata si supa pentru pranzul de sambata si duminica. Si practic ambele retete s-au facut singure, la foc mic, in timp ce mi-am vazut linistita de micile mele hobby-uri de weekend.

Ingrediente
Coada de vita cu cinci arome

600 gr coada de vita (3-4 bucati mai carnoase, dinspre capatul gros)
15 gr ghimbir
3-4 catei usturoi
1 ardei iute rosu
1 lingura rasa zahar
40 ml sos de soia (japonez)
3/4 lingurita 5 arome chinezesti
1 cana supa de vita (de pui; sau apa)
1/2 lingura otet de orez
2 linguri ulei

Portii: 2

Preparare
Coada de vita cu cinci arome

  1. Coada de vita se taie bucati si se lasa 30 minute afara sa revina la temperatura camerei.
  2. Intr-o cratita/tuci nu foarte larga (cat sa cuprinda carnea pe un singur strat) se incinge uleiul si se prajesc bucatile de coada pana se rumenesc placut pe toate partile.
  3. Se trage cratita de pe foc si se adauga ghimbirul razuit, usturoiul strivit si ardeiul iute tocat marunt. Se calesc 1 minut, pana incep sa miroasa frumos.
  4. Se adauga sosul de soia (am folosit 20 ml sos de soia sarat si 20 ml sos de soia slab sarat) in care am dizolvat zaharul si aromele chinezesti. Se aduce la fierbere timp de 1 minut.
  5. Se stinge totul cu supa (doar cat sa ajunga la jumatatea bucatilor de carne; am folosit o cana din supa de coada pe care tocmai o preparasem). Se aduce la fierbere.
  6. Se acopera vasul cu capac sau folie si se da la cuptor la 150C timp de 3 ore. La fiecare ora intoarceti carnea in sos, ca sa fiarba egal. Dupa prima ora nu veti vedea mare lucru schimbat, sosul e inca lichid. Dupa a doua ora sosul e mai inchis la culoare si a scazut un pic. Dupa a treia ora sosul e foarte scazut, rosiatic, iar carnea se desprinde usor de pe os.
  7. Scoateti cratita din cuptor si inclinati-o. Veti vedea deasupra o cantitate destul de mare de ulei. Cu o lingura adunati cat puteti din ulei (fara a lua si sosul maroniu) si-l aruncati.
  8. Gustati sosul si adaugati otet dupa gust, doar cat sa echllibreze gustul dulceag (am pus 1/2 lingura).
  9. Puneti cratita pe plita, focul la mediu, si fierbeti pana sosul se reduce si arata ca un sos caramel iar bucatile de carne devin lucioase (cca 2-3 minute). In acest timp intoarceti constant bucatile de carne in sos sa se acopere pe toate partile.
  10. Serviti bucatile de carne cu orez cu susan si legume verzi fierte pe abur. E bun reincalzit.
 
Coada de vita cu cinci arome - Se rumenesc bucatile de coada

1. Se rumenesc bucatile de coada

Coada de vita cu cinci arome - Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute

2. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute

Coada de vita cu cinci arome - Se adauga sosul de soia, zaharul si supa

3. Se adauga sosul de soia, zaharul si supa

Coada de vita cu cinci arome - Dupa 2 ore de fiert

4. Dupa 2 ore de fiert

Coada de vita cu cinci arome - Dupa 3 ore de fiert

5. Dupa 3 ore de fiert

Coada de vita cu cinci arome - Se fierbe sosul pe plita...

6. Se fierbe sosul pe plita...

Coada de vita cu cinci arome - ... intorcand bucatile de carne sa se acopere de sosul lucios

7. ... intorcand bucatile de carne sa se acopere de sosul lucios

Coada de vita cu cinci arome - Coada de vita cu cinci arome

8. Coada de vita cu cinci arome


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

Vita caramelizata

6 Septembrie 2012

Vita caramelizata

Pui Teriyaki

27 Octombrie 2014

Pui Teriyaki

Aripioare Teriyaki

19 Mai 2009

Aripioare Teriyaki

 

 

olga  acum un an - 19 Ianuarie 2016 12:51  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Doamne ce bine arata! Si la mancare se preteaza ,, exprimarea'' vesel
 

Ioana  acum un an - 19 Ianuarie 2016 13:42  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Olga, sper ca nu te gandesti la ce ma gandesc eu acum vesel chiar e o parte gustoasa din vita!!!

pentru cei care au o problema cu aceasta parte a vitei, puteti face reteta cu coaste de porc carnoase.
 

Anamaria  acum un an - 19 Ianuarie 2016 22:28  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Arata grozav ! Voi cauta la cel mai apropiat Metro (dupa cum am citit intr-un comentariu la supa din coada de vita) si sper sa pot incerca si eu macar una din cele doua retete. Ambele sunt tentante. Ca sa scurtez timpul de pregatire, voi folosi oala sub presiune.
Pot folosi si putin antricot de vita, alaturi de coada, pentru mai multa carnita ? Nu de alta, dar imi place rasolul de vita, cu hrean ras, preparat in casa. Merci.
 

olga  acum un an - 19 Ianuarie 2016 22:33  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Eu doar la lucruri bune ma gandesc vesel
 

Ioana  acum un an - 20 Ianuarie 2016 10:32  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Anamaria, sigur, adauga o bucatica de antricot pentru mai multa carne.
 

Ioana  acum un an - 20 Ianuarie 2016 10:41  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Olga, se zice ca atragi oamenii care sunt asemanatori cu tine. dar voi sunteti mai buni, cel putin mai pozitivi vesel mie mi-a luat-o mintea razna...
 

olga  acum un an - 20 Ianuarie 2016 11:51  

Re: Coada de vita cu cinci arome

Ti-am mai zis eu te iubesc pe viata. Tu imi faci viata mai buna si absolut niciun cuvant n-ar putea exprima cat sunt de recunoscatoare.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus