Pui Teriyaki

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple

Reteta Pui Teriyaki

Pulpe de pui glazurate dupa cea mai simpla si eficienta reteta de pui teriyaki. Ingredientele putine si tehnica simpla transforma aceasta mancare japoneza intr-o mancare usor de pregatit acasa. Sunt sigura ca o veti adora.

Ingrediente

4 pulpe de pui dezosate (cu sau fara piele)
1 bucatica ghimbir
1 lingura ulei

Sos

4 linguri sos de soia (Kikkoman)
4 linguri mirin
1 lingura rasa zahar

  1. Se da ghimbirul pe razatoarea mica, ca sa obtineti cam o lingurita de pasta. Se maseaza pulpele cu pasta de ghimbir si se lasa sa stea la temp. camerei intre 30 minute si 1 ora. Dupa acest timp se maseaza pulpele cu ulei.
  2. Se amesteca ingredientele pentru sos pana zaharul e dizolvat complet.
  3. Se incinge timp de 5 minute o tigaie larga de fonta (aprox. 25 cm diametru, cat sa cuprinda pulpele pe un singur strat), fara adaos de grasime. Se pun pulpele in tigaie, cu pielea (sau partea unde a fost pielea) in jos. Se prajesc 3 minute, apoi se intorc si se prajesc inca 3 minute pe cealalta parte. Daca pulpele au lasat multa grasime, scurgeti-o din tigaie.
  4. Se toarna sosul peste pulpe si se acopera tigaia cu un capac timp de 2 minute.
  5. Se ridica capacul si se lasa sa fiarba sosul in continuare pana se reduce de tot. In acest timp intoarceti pulpele cand pe o parte cand pe alta sa se glazureze peste tot. La inceput sosul doar va fierbe, apoi se va ingrosa si va incepe sa arate ca un caramel, apoi incet devine foarte lipicios si se va lipi de pulpe, iar pulpele se vor inchide treptat la culoare, pana vor ajunge rumene-portocalii. Acest pas nu dureaza mult, in jur de 2-3 minute. Cand nu se mai vede decat foarte putin sos lipicios pe fundul tigaii iar pulpele sunt lucioase, stingeti focul.
  6. Se servesc imediat cu orez prajit in stil japonez sau orez cu susan.

Pulpele masate cu ghimbir

Pulpele masate cu ghimbir

Prajim pulpele pe ambele parti

Prajim pulpele pe ambele parti

Sosul s-a redus si arata ca un caramel

Sosul s-a redus si arata ca un caramel

Sosul s-a redus de tot si a glazurat pulpele

Sosul s-a redus de tot si a glazurat pulpele

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Silvia  acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:22  

Cred ca sunt gustoase,sa caut si eu sosul,daca il gaseste Cristina poate imi spune si mie,pt.ca si eu sunt din Bucuresti.
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:28  

chiar va rog, cine e din Bucuresti si ne poate da info despre un magazin cu produse asiatice (unde este si mirin), sa lase un mesaj.
 

Jenu Eugen  acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 16:46  

se pot gasi in Profi, Kaufland sau la Lidl cand au saptamana asiatica.
 

Cathy  acum 10 ani - 4 Noiembrie 2014 14:40  

=P~ arata atat de...lipicioase... =P~
 

ioana  acum 10 ani - 26 Noiembrie 2014 11:57  

buna.... pot sa folosesc ghimbir pudra? tot o lingurita oare sau mai mult? ai retete f faine, dar din pacate pt mine ingredientele nu-mi sunt accesibile pt.ca nu locuiesc in Ro si nu gasesc toate sosurile :( oricum le am salvat ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 26 Noiembrie 2014 12:57  

pune cam 1/4 lingurita. e mai concentrata aroma in cel pudra.
cand gasesti ghimbir sa iei chiar daca nu-l folosesti atunci, se pastreaza bine in frigider pe termen lung si se congeleaza bine.
 

Alex  acum 9 ani - 7 Decembrie 2014 20:48  

Nu necesita sare deloc?
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Decembrie 2014 07:54  

sosul de soia are suficienta sare.
 

Alex  acum 9 ani - 9 Decembrie 2014 22:35  

A iesit genial. Totusi cred ca cea mai multumita e nevasta-mea!
 

Oana  acum 3 ani - 11 Aprilie 2021 12:25  

Foarte bune si uesor de facut...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...