Franzela cu secara

Categorie: Retete aluaturi

 

Franzela cu secara
Pinterest

Pe langa reteta in sine, am incercat sa va arat si o modalitate simpla de a forma o franzela.

Ingrediente
Franzela cu secara

750 gr faina alba + putina faina pentru lucrat aluatul
200 gr faina integrala de secara
550 ml apa calduta
2 plicuri drojdie uscata
1 lingura sare
2 lingurite zahar
5 linguri ulei + putin pentru uns vasul
2 linguri malai

Bucati: 2 franzele mari

Preparare
Franzela cu secara

  1. Dizolvati drojdia in apa. Amestecati fainile si faceti o gaura in mijloc. Puneti acolo uleiul, zaharul, sarea si turnati incet apa in timp ce framantati, pana obtineti un aluat elastic.
    * dupa ce s-a legat aluatul l-am pus in masina de paine si l-am mai lasat 15 minute la framntat, deoarece fiind cantitate mare nu l-am putut framanta cu mana
  2. Ungeti un vas mare cu ulei si asezati aluatul in el. Acoperiti cu folie si lasati la crescut la loc cadut pentru 1 1/2 ore.
  3. Dati suprafat de lucru cu faina si impartiti aluatul in doua.
  4. Din fiecare bucata formati o franzela: intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat; pliati doua colturi de pe o latura lunga a aluatului; rulati din capatul opus.
  5. Asezati franzelele pe doua tavi pe care puneti hartie de copt si apoi presarati 1 lingura de malai. Acoperiti-le cu o folie si lasati la crescut la loc caldut cca 30 minute.
  6. Crestati franzela pe diagonala cu un cutit bine ascutit. dati la cuptor la 200C pentru cca 40 - 45 minute, pana e rumena deasupra.
 
Franzela cu secara - Aluatul la crescut

1. Aluatul la crescut

Franzela cu secara - Taiem aluat in doua

2. Taiem aluat in doua

Franzela cu secara - Intindem aluatul

3. Intindem aluatul

Franzela cu secara - Ridicam doua colturi

4. Ridicam doua colturi

Franzela cu secara - Rulam

5. Rulam

Franzela cu secara - Crestam franzela

6. Crestam franzela


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

Paine indiana cu menta

11 Ianuarie 2017

Paine indiana cu menta

Tigelle

30 Noiembrie 2016

Tigelle

Paine toast

23 Martie 2016

Paine toast

 

 

cotuca  acum 8 ani - 12 Mai 2009 17:01  

Re: Franzela cu secara

si mie imi place painea de casa.
arata super si painica tavesel
poop!
 

Ioana  acum 8 ani - 12 Mai 2009 17:04  

Re: Franzela cu secara

mi-au iesit doua franzeloace de am dat si la vecini vesel

eu fac des paine in casa, dar de obicei o coc in masina de paine, insa cand am vreme o coc in cuptor, pot face forme mai aratoase
 

Ardelean Ancutza  acum 8 ani - 12 Mai 2009 19:09  

Re: Franzela cu secara

Chestia cu pliatul colturilor nu am stiut-o. Data viitoare fac asa.
Minunate pozele de la Bucuresti , alaturi de celebritati, aranjamentele sunt extraordinare, m-au dat pe spate "caruta " si "maimuta". Lui Larisa i-a placut cel mai mult "gasca" , apropo din ce era facuta?
Te invidiez pentru masa "luata la buturuga" vesel
 

Ardelean Ancutza  acum 8 ani - 12 Mai 2009 19:09  

Re: Franzela cu secara

Aaaaa... Standul e-retete arata excelent , foarte bine gandit si chiar ai eles cele mai bune poze, retete , am vazut doar un perete al cortului vesel
 

Ioana  acum 8 ani - 12 Mai 2009 19:23  

Re: Franzela cu secara

gasca era din ceva pate si acoperita cu o crema, probabil de branza. aveau si un bocanc facut din pate dar nu era ornat si arata rau, fiindca deasupra era uscat, stii cum se face pateul daca sta afara... altfel ideea era frumoasa

mesele luate pe buturuga vesel organizatorii ne-au oferit cate 2 mese pe zi la Soni, am gustat toate specialitatile lui la ceaun.

de stand am fost pe jumatate multumiti, dar pentru prima participare a fost binisor. pe cealata parte am pus Fondue Camembert, Cartofii copti cu mustar, Frigaruile de miel si Batoanele de ovaz cu gem

a fost o experienta foarte faina oricum, as mai merge oricand, a fost o manifestare muuuult mai mare decat cea din Cluj, vremea fost frumoasa, maestrii bucatari au fost draguti...
singura parte care nu mi-a placut a fost organizarea demonstratiilor cu bucatari, aveau loc pe o scena si nu vedeam nimic, ce sa mai zic de facut poze, doar o tanti traducea ce spuneau bucatarii...
 

Laura  acum 8 ani - 12 Mai 2009 19:47  

Re: Franzela cu secara

Am vrut si eu sa intreb, ce era mancarea din farfurie, ca aduce cu gulasul vesel (de departe)? Foarte faine pozele de la show.
 

Ioana  acum 8 ani - 12 Mai 2009 20:15  

Re: Franzela cu secara

eu mancam gulyas de cartofi cu castraveti murati, iar in farfuria de pe buturuga alaturata era ciorba de fasole .
spunea Soni ca va scrie niste retete de gulyas pe siteul lui, abia astept imi e pofta
 

Adela  acum 8 ani - 13 Mai 2009 14:48  

Re: Franzela cu secara

da-mi si mie situl sa vad si eu despre ce vorbiti ca e tare interesant! vesel
 

Ioana  acum 8 ani - 13 Mai 2009 14:56  

Re: Franzela cu secara

aici e linkul catre galeria foto [link]
 

Ioan  acum 8 ani - 13 Mai 2009 20:44  

Re: Franzela cu secara

Hm....Cat timp m-am uitat la poze am cam... imi e pofta
 

Laura  acum 8 ani - 13 Mai 2009 22:26  

Re: Franzela cu secara

Noa, vezi ca tot am ochiul format pt gulas? In alta ordine de idei, am facut aseara painea de secara, alte cantitati decat ale tale, ca eu nu am vecini la care s-o impart vesel . A iesit super. Nu asa frumoasa ca a ta, dar buna la gust.
 

Ana  acum 5 ani - 13 Martie 2012 21:10  

Re: Franzela cu secara

Ioana, tocmai am facut aceasta reteta si astept sa se coaca painea! E drept nu are o forma prea frumoasa dar voi incerca data viitoare sa o fac la fel de frumoasa ca a ta.
Iti multumesc pentru aceasta postare!
Sa ai multa bucurie si spor! vesel
 

Ana  acum 5 ani - 13 Martie 2012 23:06  

Re: Franzela cu secara

Am si o intrebare..
Daca nu am in casa drojdie uscata pot face cu drojdie de bere?
 

octavia muresan  acum 5 ani - 3 Mai 2012 19:25  

Re: Franzela cu secara

e ok vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus