Paine cu ceapa si marar

Categorii: Retete aluaturi, Retete de post

 

Paine cu ceapa si marar
Pinterest

Cred ca nu trebuie sa va mai spun cat de aromata e painea, dar si mai mult mi-a placut ca a ramas la fel de pufoasa ca la inceput, timp de doua zile. Fiind facuta in forma de chec se poate folosi usor la sandwichuri.

Ingrediente
Paine cu ceapa si marar

220 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1/2 pliculet drojdie uscata
1 ceapa medie (cca 100gr)
1/2 legatura marar
350 gr faina alba
1 1/2 lingurita sare
1 lingura ulei + un strop de ulei pentru uns tava

Preparare
Paine cu ceapa si marar

  1. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana se inmoaie in 1 lingura ulei. Mararul se toaca marunt.
  2. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Lasati aluatul in masina inca 1 ora dupa ce s-a incheiat programul.
    Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
  3. Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se da o forma lunguiata.
  4. Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza aluatul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute.
  5. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra.
  6. Se lasa sa se racoreasca si se pastreaza in punga.
 
Paine cu ceapa si marar - Aluat

1. Aluat

Paine cu ceapa si marar - In tava de chec

2. In tava de chec

Paine cu ceapa si marar - Crescuta

3. Crescuta

Paine cu ceapa si marar - Paine cu ceapa si marar

4. Paine cu ceapa si marar


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

Paine indiana cu menta

11 Ianuarie 2017

Paine indiana cu menta

Tigelle

30 Noiembrie 2016

Tigelle

Paine toast

23 Martie 2016

Paine toast

 

 

Mariana  acum 8 ani - 4 Mai 2009 10:25  

Re: Paine cu ceapa si marar

E minunata Ana!!!!!! imi e pofta imi e pofta imi e pofta vesel
 

cornelia   acum 8 ani - 12 Mai 2009 17:10  

Re: Paine cu ceapa si marar

Aceasta paine este o ispita coapta. O voi incerca!
 

Irina Maizel  acum 5 ani - 21 Ianuarie 2012 12:04  

Re: Paine cu ceapa si marar

Am incercat fara marar si ceapa si a iesit OK, dar cred ca am cam gresit cate ceva la modul de preparare. Am pus un cubulet de drojdie 25g, nu stiu cat inseamna 1/2 pliculet de drojdie uscata (cantitate). Deasemenea cred ca si sarea e cam multa, cred ca trebuie doar o lingurita.
Am amestecat totul de la inceput cu mana, pentru ca nu am masina, si cred ca ar fi trebuit sa fac mai intai plamadeala cu putina faina nu cu toata cantitatea. In rest a iesit o bucatica de paine foarte buna.
 

Ioana  acum 5 ani - 21 Ianuarie 2012 12:16  

Re: Paine cu ceapa si marar

un plic de drojdie uscata e cam 7gr, maxim 10 gr si e recomandat pentru 500 gr faina.
la 350gr faina cat cere reteta trebuia sa pui putin mai mult de jumatate de cubulet de drojdie proaspata (undeva la 15 gr).
 

Ioana  acum 5 ani - 21 Ianuarie 2012 12:50  

Re: Paine cu ceapa si marar

a, si daca folosesti drojdie proaspata, ai dreptate, ideal e sa amesci drojdia cu ptuina apa calduta si zaharul si sa lasi la crescut la loc caldut 15-30 minute, pana face o spuma bogata deasupra.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus