Cartofi fondanti la cuptor

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete fara gluten Retete la cuptor

Reteta Cartofi fondanti la cuptor

Cartofi ce se topesc in gura, preparati la cuptor. Aceasta varianta e mai comoda si poate fi scalata cantitativ foarte usor.

Ingrediente

4 cartofi mari (sau 5-6 cartofi medii; soi fainos)
1/4 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 foaie de dafin
1/2 cana supa de pui
1 lingura unt
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Ideal ar fi sa alegeti cartofi mari si mai lunguieti, acestia sunt mai uniformi in grosime, iar rondelele vor arata mai bine. Se curata cartofii apoi se taie un pic din varfurile subtiri. Ideea e sa obtineti un cartof sub forma unui butoias cu grosime cat de cat egala pe toata lungimea. Se taie apoi cartofii rondele groase de aprox. 3 cm (cartofii mari in 4 rondele, iar cei medii in 3 rondele). Rondelele pot fi lasate asa, dar daca doriti le puteti rotunji marginile cu aparatul de curatat legume (vezi poza 1).
  2. Se presara cartofii cu sare, piper negru macinat si cimbru. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  3. Se aseaza rondelele intr-o tava termorezistenta care sa-i cuprinda pe un singur strat.
  4. Se da tava la cuptor, la 220C, cam 30 minute, pana cartofii sunt rumeni. Dupa 15 minute ii verificati si daca pe o parte sunt mai rumeni decat pe cealalta parte ii intorceti. La finalul celor 30 de minute ii verificati iar si ii intoarceti cu partea cea mai rumena deasupra.
  5. Turnati supa in tava (adaugati atata supa cat sa ajunga putin sub jumatatea cartofilor), adaugati foaia de dafin rupta bucati si dati iar la cuptor inca 15 minute. In acest timp cartofii se vor rumeni si mai tare deasupra, iar supa va scadea destu de mult.
  6. Scoateti tava din cuptor si adaugati untul. Scuturati usor tava pana untul e topit si se amesteca cu supa formand un sos cu care stropiti cartofii.
  7. Se servesc imediat.

 

Taiem cartofii ronele

Taiem cartofii ronele

Dupa 30 minute s-au rumenit si adaugam supa

Dupa 30 minute s-au rumenit si adaugam supa

La final adaugam untul

La final adaugam untul

Comentarii (9)

 

Roxana  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2016 12:51  

Mamaaaa, sunt super deliciosi!!! Multumesc mult de reteta!?
 

D  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2016 19:41  

Excelenti! Cei mai buni cartofi pe care i-am mancat in ultima vreme... iar eu mananc foarte multi cartofi =P~ Multumesc pentru reteta!
 

Ioana  acum 5 ani - 28 Noiembrie 2016 10:53  

sa-ti fie de bine, D!
 

Jana  acum 5 ani - 20 Decembrie 2016 15:15  

Cartofii au fost deliciosi. Chiar se topesc in gura. Multumesc pentru inspiratie, Ioana. Acum flanul cu prune e la cuptor :)
 

Ioana  acum 5 ani - 21 Decembrie 2016 11:41  

ma bucur, Jana!
 

Valentina  acum 5 ani - 3 Februarie 2017 14:02  

Deliciosi cartofii! Si eu chiar nu ma omor dupa cartofi. As avea doua intrebari: 1. Cum depozitezi supa de carne cand nu ai proaspata? 2. Ce cuptor ai? Sunt in cautarea unuia si nu ma pot hotara... Oare sunt asa diferite? Multumesc.
 

Ioana  acum 5 ani - 3 Februarie 2017 14:47  

In congelator, in pahare de plastic de unica folosinta. Dozez cam 150 ml / pahar. Dupa ce s-au congelat le invelesc in folie.
Acum am un Miele electric, sunt multumita. Sunt foarte diferite cuptoarele. Anteriorul a fost un electrolux pe gaz si era ingrozitor la chestii mai delicate, ardea pe stanga. Cumnata mea are un electrolux electric si coace foarte bine, inclusiv macarons am facut in el.

Daca ai posibilitatea sa iei cu piroliza, te scapa de curatat cuptorul. al meu e deja de mai bine de 2 ani si e aproape ca nou in interior. O data pe an pun si tavile la piroliza desi ei zic in manual ca nue voie, insa pana acum nu au patit nimic si se fac ca noi.
 

Valentina  acum 5 ani - 6 Februarie 2017 21:19  

Multumesc din suflet pentru raspuns! Esti un om bun. Chiar mi-ai fost de ajutor! Incep cautarile!
 

Service GSM  acum 5 ani - 30 Martie 2017 10:50  

Wow! Super!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...