Cartofii rumeni cu rozmarin si usturoi
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Pasti
Garnitura perfecta pentru friptura de miel. Practic sunt o varianta de sarbatoare a cartofilor aurii, am fost mai generoasa cu uleiul, de aceea crusta arata mai apetisanta. Dar e sarbatoare si totul trebuie sa arate perfect! In plus, am adaugat usturoi si rozmarin la final, o idee de la Thomas Straker care mi-a placut mult, fiindca aromele raman proaspete. Sunt atat de buni incat portiile vor parea mici.
Ingrediente
8 cartofi medii (1 kg)
7 linguri ulei de masline
3 catei mari de usturoi
3 crengute de rozmarin (cca 7 gr)
sare
Portii: 4
Calorii: 402 / portie
- Se curata cartofii si se taie in patru. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pana furculita intra usor in ei (cca 12-14 minute de cand apa incepe sa clocoteasca; incepeti sa ii verificati dupa 10 minute, sa nu fiarba prea tare si sa se sfarme usor). Ii scurgeti bine si apoi ii lasati 10 minute sa stea, sa se evapore apa de pe ei.
- Pana atunci incingeti cuptorul la 220C.
- Puneti uleiul intr-o tava larga (in care cartofii sa nu fie inghesuiti) si adaugati ulei cat sa aveti un strat subtire dar care acopera fundul (eu am pus 5 linguri). Puneti tava pe ochiul aragazului si infierbantati uleiul.
- Cartofii scursi ii rasturnati uleiul fierbinte. Presarati sare, inca 2 linguri ulei de masline si amestecati bine, sa se acopere cartofii de ulei.
- Transferati tava in cuptorul incins si coaceti cartofii timp de 45-60 minute. Amestecati in ei la fiecare 20 minute. Sunt gata cand au crusta aurie si crocanta (gustati unul) dar nu ii lasati sa se inchida prea tare la culoare.
- Intr-un mojar striviti usturoiul cu sare pana aveti o pasta fina, apoi adaugati rozmarinul tocat foarte fin si mai pisati usor, cat sa se amestece bine.
- Turnati pasta de rozmarin-usturoi direct peste cartofii scosi din cuptor si amestecati. Usturoiul si rozmarinul se vor gati usor de la caldura tavii si vor impregna cu aroma lor cartofii.
- Puneti cartofii fierbinti pe platoul de servire si presarati cu sare de mare grunjoasa. Daca doriti puteti razui parmezan deasupra sau sa sframati putina telemea. Serviti cartofii calzi. Rama crocanti cam 1 ora.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email