Chec

Retete desert Retete pentru Mic Dejun

Chec simplu, cu aroma racoritoare de cardamom. Este pufos si nu se sfarma la taiere.

Ingrediente

300 gr faina alba
250 gr zahar
2 lingurite rase praf copt
1 lingurita rasa cardamom verde macinat
1 varf cutit sare
3 oua
200 gr smantana (acra)
100 gr frisca nebatuta
50-100 gr nuca
1 bucatica unt (pentru tava)
3-4 biscuiti (pentru tava)

  1. Ungeti o tava de chec (12cm x 30cm) cu unt si apoi tapetati interiorul cu biscuiti macinati fin (in masina de cafea).
  2. Intr-o tigaie (fara grasime) prajiti nucile cam 5 minute la foc mediu. Le rasturnati pe un prosop si cand se racoresc le frecati intre palme sa cada coaja de pe ele. Apoi le sfaramati in bucatele mici.
  3. Amestecati faina cu zaharul, cardamomul, praful de copt si sarea.
    * e preferabil sa folositi cardamom boabe macinate pe loc in masina de cafea, va avea un gust mai intens; dar in lipsa puteti folosi si cardamom cumparat gata macinat
  4. Adaugati ouale , frisca si smantana si mixati (cu mixerul sau robotul) pana obtineti un aluat omogen. Adaugati nucile si amestecati usor, de data asta cu o lingura, nu cu robotul.
  5. Turnati aluatul in tava pregatita.
  6. Dati la cuptor la 180C pentru 1 ora. Lasati sa se raceasca, apoi il scoateti din tava. Se pastreaza intr-o punga.

Tava tapetata

Nuca prajita

Aluat chec

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...