Chec cu verdeturi

Ingrediente

240 gr faina alba
4 oua (nu foarte mari)
150 ml lapte
100 ml ulei
150 gr cascaval (de capra)
2 morcovi mici (cca 100 gr)
1/2 legatura patrunjel
3 fire ceapa verde
2 fire marar
1 fir mic tarhon
1 plic praf de copt (10 gr)
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
putin unt sau ulei (pentru uns tava)

  1. Se cerne faina cu sarea, piperul si praful de copt.
  2. Se dau morcovii pe razatoare. Se toaca toate verdeturile cat mai fin (de la ceapa verde doar cozile verzi, nu si partea alba). Se da pe razatoare cascavalul.
  3. Intr-un bol se bat bine de tot ouale (puteti folosi mixerul). Se adauga jumatate din lapte. Se adauga jumatate din faina si se amesteca cu telul. Se adauga restul de lapte si apoi restul de faina.
  4. Continuati sa amestecati cu telul in timp ce turnati uleiul, pana il incorporati pe tot.
  5. Adaugati morcovii, verdeturile si cascavalul si amestecati cu o lingura pana la omogenizare.
  6. Turnati amestecul de chec intr-o tava (de 25 x 10 cm) unsa cu unt sau ulei. Nivelati cu lingura.
  7. Coaceti checul la 180C timp de 45 minute.

Verdeturi, morcov si cascaval ras

Verdeturi, morcov si cascaval ras

Aluatul

Aluatul

Aluatul dupa incorporarea

Aluatul dupa incorporarea

Aluatul in tava

Aluatul in tava

Checul copt

Checul copt

Chec cu verdeturi

Chec cu verdeturi

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

IoanaC  acum 7 ani - 28 Mai 2015 10:32  

buna,

imi place foarte mult acest chec dar am o intrebare - l-am facut deja de 2 ori si nu reusesc sa-l fac sa iasa atat de pufos ca in poza; a doua oara eram foarte fericita ca s-a umflat dar dupa ce l-am scos din cuptor la cateva minute a dat inapoi; iar miezul apare ca si cand nu ar fi copt (adica mai moale)- cred ca de la cascaval dar ma gandeam daca asa trebuie sa fie sau gresec eu ceva

multumesc frumos

Ioana
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Mai 2015 10:46  

prima mea sugestie ar fi sa mai lasi checul la cuptor, poate nu e copt destul. faci testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata cand e gata copt. ce cuptor ai, te poti baza pe temperatura?
ce cascaval ai folosit? si ce tip de faina (000, 550)?
 

Chiar acum 30 de min...  acum 6 ani - 19 Martie 2016 09:35  

... l-am scos din cuptor.A iesit perfect.Reteta de baza pentru aluat este extraordinar de potrivita si echilibrata.Eu am pus sunca de praga, svaiter ras, morcov, leurda, patrunjel, leustean, frunze de ceapa verde, piper rosu si verde proaspat macinat.Delicios.L-am servit la micul dejun cu familia, alaturi de rosii si ridichi proaspete.Multumesc pentru reteta si un week-end frumos!
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Martie 2016 14:40  

Cu drag, asa ma bucur! Weekend fain!
 

Luiza  acum 6 ani - 5 Mai 2016 15:35  

La cat de bine arata sunt sigura ca a iesit delicios
 

ioanao  acum 5 ani - 22 Martie 2017 19:35  

super delicios.acum l-am scos din cuptor si este minunat.multumim pentru retete :)
 

Ioana  acum 5 ani - 23 Martie 2017 09:18  

sa-l savurezi cu placere, Ioanao!
 

Andreea  acum 5 ani - 3 Aprilie 2017 04:35  

Delicios!!!L-am facut a 3-a oara iar ai mei nu se mai satura de el.Eu pun in el si putin bacon si ceapa calite putin,ii da o savoare deosebita si compozitia o pun in forme de briose.F.f.f.bun ,multumim Ioana pentru ideile minunate! :)
 

Ioana  acum 5 ani - 4 Aprilie 2017 11:57  

cu mare drag, Andreea!
 

Mirela  acum 4 ani - 12 Aprilie 2018 10:19  

Anul asta checul asta care e deja pe lista mea traditionala de Sf. Pasti a fost confundat cu in drob, asa de mult a placut, si mi s-a cerut si reteta. :p Am specificat si sursa bineinteles.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...