Chiftelute lenese cu mozzarella

Categorii: Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete rapide, Retete simple, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Chiftelute lenese cu mozzarella
Pinterest

Chiftelute mozzate!

Ingrediente
Chiftelute lenese cu mozzarella

250 gr carne tocata de vita (sau mixta vita/porc)
2 fileuri ansoa in ulei
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1/4 lingurita oregano uscat
putina coaja rasa de lamaie bio
100 gr mozzarella
2-3 frunze de busuioc sau patrunjel
1 lingura ulei de masline
putin ulei picant (olio al peperoncino)

Portii: 2
Calorii: 470 cal / portie

Preparare
Chiftelute lenese cu mozzarella

  1. Se rup bucati de carne de marimea unei alune de padure cu coaja (poate usor mai mari...); se strang in pumn ca sa stea lipita. Apoi rapid rulati intre palme sa o neteziti, ca o bila.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul, se adauga ansoa tocate si apoi chiftelutele. Se presara cu mult piper negru rasnit. Se lasa 1 minut fara sa amestecati sa se rumeneasca pe prima parte, apoi puteti incepe sa amestecati sa se faca pe toate partile. Tineti focul mai mare, astfel incat sa auziti uleiul ca sfaraie, sa nu apuce carnea sa-si lase sucul si sa se inabuse.
  3. Cand chiftelutele si-au schimbat culoarea peste tot (nu trebuie sa fie rumene, nu trebuie inca sa fie facute total inauntru, doar sa nu se mai vada carne cruda) trageti-le pe marginea tigaii si in centru adaugati usturoiul strivit. Amestecati rapid, 30 secunde apoi adaugati pasta de rosii. Amestecati si prajiti-o si pe ea 1 minut.
  4. Adaugati 50 ml apa si oregano si amestecati acum totul, inclusiv chiftelele. Puneti capacul pe tigaie si fierbeti 2 minute, pana aveti un sos legat. Adaugati coaja de lamaie (cat treceti de 4-5 ori cu lamaia pe razatoarea mica) si gustati sosul de sare.
  5. Turnati continutul tigaii intr-un vas termorezistent de aprox 18-20 cm diametru. Puneti bucati de mozzarella printre chiftelute, pe toata suprafata vasului. Presarati putin patrunjel sau busuioc tocat.
  6. Dati vasul la cuptorul preincalzit la 200C. Mutati imediat pe programul grill (caldura sa vina de sus; 200C) si lasati doar pana branza e topita si continutul vasului bolboroseste pe margini (cca 5 minute).
  7. Scoateti vasul din cuptor si picurati ulei picant peste chiftelute (cam 1 lingurita am pus). Serviti cu paine prajita frecata usor cu usturoi si presarata cu parmezan razuit.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus