Chipsuri de sfecla rosie

Retete gustari (snack) Retete cu legume Retete de Pasti Retete la cuptor

Rontaiti linistiti, sunt chipsuri aratoase si sanatoase. Sunt coapte in cuptor si apoi deshidratate la o temperatura mica.

Ingrediente

sfecla rosie (rotunda)
sare de mare

  1. Se aleg radacini de sfecla rosie care sa nu fie fibroase. Se curata de coaja. Se taie rondele foarte subtiri folosind acest tip de razatoare.
  2. Se aseaza feliile in tavile cuptorului cu hartie de copt. Asezati feliile unele langa altele, fara a le suprapune. Se presara cu sare mare.
  3. Se introduc cate 2 tavi deodata in cuptor, la 180C cu ventilator si se lasa 15-20 minute. Dupa acest timp marginile vor fi usor uscate (se ridica si arata dantelate) iar centrul trebuie sa fie facut, adica sa nu mai fie crud/tare, dar e inca moale. Scoateti chipsurile intr-un bol larg pe masura ce se face fiecare tava.
  4. Cand le-ati terminat de copt pe toate, asezati chipsurile din nou in tavi, tot unele langa altele, fara a le suprapune. Ele s-au miscsorat destul de mult la coacere, asa ca nu vor mai ocupa atata spatiu si veti avea mai putine tavi.
  5. Scadeti temperatura la 130C cu ventilator si dati tavile inca 10 minute, pana chipsurile se deshidrateaza si mai mult si devin crocante.
  6. Scoateti tavile din cuptor si lasati chipsurile sa se raceasca in ele, in acest fel se vor face si mai crocante. Doar cand sunt racite complet le mutati in boluri (daca le consumati imediat) sau cutii cu capac (daca doriti sa le pastrati mai mult timp). Daca se inmoaie dupa o vreme, le puteti pune 5 minute la 180C pentru a redeveni crocante.

Felii subtiri de sfecla in tava

Dupa 15 minute la 180C cu ventilator

Dupa inca 10 minute la 130C cu ventilator

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...