Crema de mascarpone cu lamaie si zmeura macerata in vin rosu

Retete cu branza Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Crema de mascarpone cu lamaie si zmeura macerata in vin rosu

Super simplu, delicios si cu un aer festiv care-l va impresiona pe Mos Craciun.

Ingrediente

Crema de mascarpone cu lamaie

120 gr smantana dulce pentru frisca
250 gr mascarpone
120 gr zahar
2 lamai bio

Zmeura macerata

120 gr zmeura (poate fi congelata)
1 plic zahar vanilat
1 lingurita cu varf zahar
50 gr vin rosu sec (Cabernet Sauvignon am folosit)

Portii: 6

  1. Se rade coaja lamailor si se pune intr-o craticioara. Deasupra se adauga sucul lamailor (sa aveti cam 60 gr) si zaharul. Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul e dizolvat complet.
  2. In alta craticioara se pune frisca si mascarpone si se incalzesc la foc mediu spre mic, amestecand cu un tel pana mascarponele e omogenizat in frisca. Se aduce apoi la fierbere (doar pana vedeti bule mici pe margine) si se ia de pe foc. Nu lasati sa clocoteasca, compozitia se va "taia" (branzi).
  3. Turnati siropul de lamaie peste compozitia calda de mascarpone, amestecand rapid cu telul in timp ce turnati.
  4. Impartiti compozitia in 6 boluri/pahare mici.
  5. Lasati sa se raceasca complet, acoperiti bolurile cu folie de plastic si dati la frigider macar 5 ore (ideal peste noapte), sa aiba timp sa se inchege.
  6. Puneti zmeura cu zaharul si vinul intr-o craticioara si aduceti incet la fierbere. Fierbeti cateva minute, doar pana zmeura lasa suc astfel incat aproape sa fie acoperita de lichid (pentru zmeura congelata a durat 2 minute).
  7. Scoateti cu o paleta zmeura intr-un bol. Fierbeti sucul ramas inca 5 minute, sa se reduca la jumatate si sa arate siropos. Il turnati peste zmeura cand e gata. Lasati sa se raceasca complet si dati macar jumatate de ora la frigider.
  8. Impartiti zmeura cu putin sirop peste crema de mascarpone. Lasati in cotinuare la frigider daca nu serviti imediat, siropul de vin se va inghega usor.
    Crema e buna simpla, dar si insotita de biscutiti crocanti cu migdale (biscotti), fursecuri cu migdale, piscoturi sau o felie de chec.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...