Crutoane de cozonac

Retete gustari (snack) Retete pentru Mic Dejun

Reteta Crutoane de cozonac

Daca v-a ramas cozonac de la Sarbatori si a devenit uscat, ii puteti prelungi viata destul de mult transformandu-l in crutoane crocante si aromate pentru lapte sau iaurt. Va garantez ca mancarea reciclata nu a avut niciodata un gust asa bun! Sunt "addictive", cu aroma lor de scortisoara si nuca prajita.

Ingrediente

500-600 gr cozonac vechi (uscat; cozonac cu nuca am reciclat)
50 gr unt
1/2 lingurita scortisoara

  1. Untul se topeste si pe foc mic si se adauga scortisoara.
  2. Cozonacul se taie cubulete mici. Daca unele bucati se sfarma e ok. Se pun in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, formand o movilita in centru. Se toarna untul aromat peste cozonac. Se amesteca (cu mana e mai usor) sa se imbibe peste tot cu unt.
  3. Se rasfira cubulete pe toata suprafa tavii, sa fie pe un singur strat.
  4. Se da tava la cuptor, la 150C timp de 45 minute. Amestecati la 15 minute.
  5. Scoateti tava din cuptor, mutati cuburile intr-un bol larg si apoi lasati-le sa se raceasca complet.
  6. Se pastreaza intr-o punga, la loc racoros. Se bune adaugate in lapte sau iaurt.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...