Curry de linte cu spanac

Bucataria indiana Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Curry de linte cu spanac

Inca un curry vegetarian minunat la colectia mea de "indianisme".

Ingrediente

300 gr linte rosie sau galbena
200-250 gr spanac congelat (maruntit)
1 lingura rasa ghimbir razuit (pasta)
1 ceapa alba mica
1/4 lingurita turmeric
1 lingura rasa pasta de rosii
4 cani de apa
50 gr unt
3 linguri ulei
4 catei mari de usturoi
1/2 lingurita pudra de chili (kashmiri chili)
1 lingurita cu varf garam masala
sare, piper negru

  1. Lintea se spala in cateva ape pana apa ramane curata, nu mai e laptoasa.
  2. Intr-o cratita se incalzeste 1 lingura de ulei. Se adauga ceapa si se caleste doar pana se inmoaie, cca 5 minute, amestecand cand si cand in ea.
  3. Se adauga ghimbirul si se mai soteaza 1-2 minute. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute sa se caramelizeze putin. Se adauga turmericul.
  4. Se adauga lintea si apa si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe pana lintea e moale (cca 15 minute). Catre final adaugati sare dupa gust.
  5. Cat fierbe lintea topiti untul si adaugati restul de 2 linguri de ulei. Adaugati usturoiul strivit si sotati la foc mic, fara sa-l lasati sa se rumeneasca. Adaugati chili si garama masala si amestecati sa se omogenizeze in grasime. Retineti separat 4 linguri de grasime din tigaie, o veti folosi la servire.
  6. Mixati scurt cu blenderul vertical lintea, doar 4-5 pulsuri sa se "lege" curry-ul, nu e nevoie sa-l faceti foarte fin decat daca doriti asta. Adaugati spanacul (pastilele direct congelate) peste linte si lasati doar pana se decongeleaza. Amestecati des.
  7. Turnati untul aromat peste lintea cu spanac. Amestecati si lasati sa dea doar 2-3 clocote. Dregeti de sare si rasniti piper negru.
  8. Serviti curry-ul cald cu orez basmati sau paine indiana si stropit cu untul aromat retinut la pasul 5. E foarte bun reincalzit, daca devine prea gros in frigider, adaugati putina apa cand il reincalziti.

Curry de linte cu spanac

Curry de linte cu spanac

Garam Masala

Garam Masala

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...