Dulceata de ceapa rosie

Categorii: Retete condimente, Retete cu legume

 

Dulceata de ceapa rosie
Pinterest

Condiment. Pentru burgeri si branzeturi, pentru steak sau rata confit, cu pate de pui.

Ingrediente
Dulceata de ceapa rosie

800 gr ceapa rosie
2 linguri ulei
putina sare
2 linguri rase zahar
2 linguri otet balsamic
2 linguri otet de sherry (sau otet de orez)
coaja rasa de la 1/4 portocala mica, netratata

Preparare
Dulceata de ceapa rosie

  1. Ceapa se prepara la cuptor dupa reteta aceasta, doar ca veti folosi ceapa rosie. Respectati si pasul 5 de data asta, vrem ca ceapa sa se caramelizeze un pic. Asa ca scoateti capacul si mai lasati 15 minute fara, amestecand cum zice acolo.
  2. Se muta cratita cu ceapa din cuptor pe plita. Se adauga zaharul si otetul si se fierbe pana ceapa devine lipicioasa (cca 10 minute), amestecand des. Cand e gata, adaugati coaja de portocala rasa si mai lasati 1 minut pe foc. Pe parcurs gustati dulceata si daca vreti sa fie mai putin dulce adaugati inca 1-2 linguri otet (de care vreti), tinand cont ca dupa racire aciditatea otetului se va simti mai putin.
  3. Se pastreaza la frigider.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

Ceapa la cuptor

18 Februarie 2019

Ceapa la cuptor

Ceapa rosie murata

23 Octombrie 2012

Ceapa rosie murata

Salata de ceapa

19 August 2010

Salata de ceapa

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus