Choux a la creme

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu ou, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Choux a la creme
Pinterest

Choux a la creme pentru ocazii speciale: de Ziua Indragostitilor, de Revelion sau orice alta sarbatoare speciala in care este potrivita servirea sampaniei, fiindca - surprizzzzaaaa!!! - aceste minunate choux sunt umplute cu o crema de sampanie.

Ingrediente
Choux a la creme

Aluat choux

120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un strop de sare
1 lingura de zahar
150gr faina
4 oua

Crema de sampanie

250 ml sampanie (sau vin spumant/prosecco/cava)
250 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
110 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 lingurita esenta de vanilie

Glazura de ciocolata

100 gr ciocolata cu lapte
25 ml lapte
25 ml smantana pentru frisca

Bucati: 27

Preparare
Choux a la creme

  1. Prepararti crema de sampanie exact ca si cum preparati aceasta crema de vanilie. Diferenta este ca in loc de lapte folositi un amestec de sampanie si smantana pentru frisca.
  2. Daca doriti sa le glazurati, pregatiti crema de ciocolata: intr-un vas se pune laptele, smantana si ciocolata rupta bucatele. Se aseaza vasul pe abur si se lasa pana ciocolata e topita. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se lasa glazura la racit.
  3. Choux: se pune laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Se adauga zaharul si se ia de pe foc.
  4. Se adauga toata faina o data si se amesteca repede pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit complet.
  5. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie cu varf rotund simplu (de 1.5 cm am folosit).
  6. Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se formeaza movilite din aluatul de choux. Cu degetul umed, aplatizati varfurile movilitelor.
  7. Se coc choux la 200C timp de 10 min, apoi la 180C timp de 20 minute (fara sa deschideti cuptorul).
  8. Se lasa choux la racit complet.
  9. Se pune crema de sampanie intr-un spritz de patiserie cu varf simplu subtire. Se umplu choux cu crema, introducand varful in choux si injectand crema. Se trec choux-urile cu varful prin glazura de ciocolata sau doar se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
 
Choux a la creme - Movilite pe hartia de copt

1. Movilite pe hartia de copt

Choux a la creme - Presam varful cu degetul umed

2. Presam varful cu degetul umed

Choux a la creme - Choux coapte

3. Choux coapte

Choux a la creme - Choux umplute cu crema de sampanie

4. Choux umplute cu crema de sampanie

Choux a la creme - Choux a la creme cu glazura de ciocolata

5. Choux a la creme cu glazura de ciocolata


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 28)  

 

Eclere

22 Decembrie 2011

Eclere

Eclere cu branza

15 Iulie 2009

Eclere cu branza

 

 

anna  acum 6 ani - 14 Februarie 2013 15:26  

Re: Choux a la creme

vesel vesel vesel vesel buna,abia astept sa fc sis eu.
vesel vesel vesel vesel vesel
 

Mihaela  acum 6 ani - 14 Februarie 2013 15:30  

Re: Choux a la creme

delicioase...sigur le voi incerca si eu;sper sa-mi reuseasca la fel de bine..

 

Ioana  acum 6 ani - 14 Februarie 2013 15:35  

Re: Choux a la creme

mihaela, iti vor reusi cu siguranta.
doua sfaturi pentru choux: aluatul e ok cand devine fin si lucios, o sa vezi cand adaugi ultimul ou ca se schimba textura; ultimul ou eu il bat si-l pun treptat pana obtin consistenta buna (asta in caz ca ouale sunt mai mari, sa nu iasa aluatul prea moale).
 

Mihaela  acum 6 ani - 14 Februarie 2013 18:23  

Re: Choux a la creme

multumesc pentru sfaturi!!! multa sanatate
 

ninaa  acum 6 ani - 14 Februarie 2013 23:26  

Re: Choux a la creme

ce as putea sa pun in loc de sampanie pt ca eu nu folosesc?
 

laura  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 07:25  

Re: Choux a la creme

o reteta super! Multumesc!

 

Ioana  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 09:01  

Re: Choux a la creme

vin alb sau poti experimenta cu orice alta bautura aromata (sherry dulce, porto, brandy etc). iar daca nu folosesti alcool poti face urmatoarele creme:
- de vanilie [link]
- de ciocolata [link]
- crema caramel de la aceste eclere [link]
 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 11:05  

Re: Choux a la creme

ce dragute sunt!!!! vesel
 

ninaa  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 12:23  

Re: Choux a la creme

ok!! ms mult de raspuns!! am o intrebare: ai cumva si reteta de la muffin pt k nu am gasit-o??
 

Ioana  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 13:10  

Re: Choux a la creme

aici gasesti retetele mele de muffins:[link] (cu inima moale, cu ciocolata si cu afine)
 

Adriana Lenuta Ion  acum 6 ani - 15 Februarie 2013 19:23  

Re: Choux a la creme

cu siguranta ca zilele acestea voi incerca sa le fak . arata mmm imi e pofta . de ziua mea as vrea sa fac o cina acasa dar nu am nici oideie ce sa prepar ,daca mai ajuta tu draga mea Ioana sa aleg un meniu as fi fooooarte fericita,ptr ca eu nu sunt chear asa de priceputa.
 

Ioana  acum 6 ani - 16 Februarie 2013 10:24  

Re: Choux a la creme

Adriana, cam cum ai vrea sa fie cina? mai rustica sau mai eleganta? vrei sa fie ceva ce se gateste repede sau ai vreme sa faci ceva mai elaborata?
 

Adriana Lenuta Ion  acum 6 ani - 16 Februarie 2013 11:27  

Re: Choux a la creme

ciao Ioana ..iti multumesc din suflet ptr raspunsul tau pomt .As vrea sa fac o cina rustica si sa fie si un pic de eleganta ,invitati vor fi familia sotului meu si a mea vreu sa fac un pic de impesie tinind cont ca este primadata cěnd gatesc ptr ei si nu neam mai vazut de doi ani. cu timpul pot sati spun ca nu stau prea roz ,am si un baietel de doi ani iti multumesc ,multumesc ff mult.. vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Februarie 2013 15:31  

Re: Choux a la creme

M-am gandit asa:
- aperitiv: [link] -> o tai felii ca pizza si o servesti cu smantana amestecata cu marar

-fel principal: piure de cartofi picant [link] cu somon la tigaie [link]
sau reteta asta daca nu veti fi extrem d emulti la masa [link]

- desrt: tarte cu vanilie [link] -> le poti face din timp sau clatite cu mascarpone (cu astea sigur ii vei impresiona) [link]
 

mihaela  acum 5 ani - 23 Ianuarie 2014 15:07  

Re: Choux a la creme

am patit o tragedie. am oprit cuptorul si le-am lasat acolo la racit, dar au dat inapoi; trist
 

Ioana  acum 5 ani - 23 Ianuarie 2014 15:17  

Re: Choux a la creme

trist daca au dat inapoi nu erau coapte suficient.
 

Flavia  acum 4 ani - 6 Ianuarie 2015 20:21  

Re: Choux a la creme

Ioana iti multumesc din tot sufletul pentru toate retetele delicioase (eu si sotul )
Noi de cate ori vrem sa gătim câte ceva intram pe e-retete !
Esti super ....geniAla
Pentru noi a fost extraordinar ca am găsit site-ul tau ,pentru ca ne-am mutat in germAnia de câțiva ani si la început nu am știut nici măcar cum se fac pulpele la cuptor ....imi ieseau in sânge vesel)
Acum i-l răsfăț de sot cu rețele tale si e foarte mulțumit vesel)
Mulțumim
 

Ioana  acum 4 ani - 7 Ianuarie 2015 06:39  

Re: Choux a la creme

Flavia, ma bucur foarte tare!
 

Paula  acum 3 ani - 16 Martie 2016 16:30  

Re: Choux a la creme

Draga Ioana,incep prin a te complimenta.''esti deosebita'''!!!
toate retetele tale pe care le am testat mi au reusit,esti foarte explicita si oferi si poze...si pe deasupra ne si raspunzi,ce sa mai esti o draguta!!!!
Acum am mare nevoie de ajutorul tau,intr o sapt va fi ziua piticului si vreau sa fac choux la creme si as dori sa stiu cam cate bucati ies din aceasta compozitie...am toata increderea ca imi vor iesi din reteta ta(am mai avut un singur esec cu eclere si de atunci nu am mai incercat,nu a fost vina mea...reteta scrisa gresit)
Si a doua mea mare dilema este:vreau sa fac mouss-ul tau de ciocolata(mi se pare bestial,ma duce cu gandul la Paris)dar vreau sa umplu tortul cu el....se comporta ok,tu ce zici????
Multumesc frumos pt retetele incantatoare,la cat mai multe pe viitor!!!!O zi faina!!! vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 16 Martie 2016 18:22  

Re: Choux a la creme

Ies 27 choux.
Legat de mousseul de cioco, el e destul de moale cand e gata. Eventual faci un blat, torni deasupra mousseul si lasi la intarit si la final doar glazuerzi mousseul cu ganache sau ceva similar. Nu cred sa sustina un al doilea blat
 

Ioana  acum 3 ani - 6 Mai 2016 17:48  

Re: Choux a la creme

Ceao Ioana . Arata foarte bine choux -urile tale . Ma tenteaza sa le fac. Sunt pe lista de asteptare. Am o dilema : pot sa pun faina in loc de amidon in crema , sau iasa prea grea ? Stau in Spania si nu gasesc ceva similar cu amidon . Daca stii tu sub ce denumire l-as gasi aici , sau daca vreo cititoare locuieste in Spania si a gasit amidon in vreun magazin. Pupici. Apreciez toata munca depusa , si imi plac retetele tale . Pupici si multa inspiratie pe mai departe

 

Ioana  acum 3 ani - 6 Mai 2016 17:50  

Re: Choux a la creme

Ioana, iese usor mai grea cu faina, dar poti folosi faina tip 000 (cea mai rafinata) ca sa iasa cat de cat fina.
 

Alice  acum 2 ani - 25 Martie 2017 19:49  

Re: Choux a la creme

Dintre toate retetele care le- am facut de pe acest site, aceasta nu mi-a iesit sub nici o forma, choux era ars pe fund si crud in mijloc, crema a iesit moale trist Cred ca o sa trec mai departe, dar sunt dezamagita ca am respectat reteta si nu a iesit nimic...
 

Ioana  acum 2 ani - 26 Martie 2017 14:01  

Re: Choux a la creme

fundul ars si mijlocul necopt sugereaza problema de cuptor. choux sunt mai sensibile la copt. ai mai copt in el chestii mai fine (bezea, blat de rulada, cookies mici)? cuptorul coace sigur bine si uniform?
 

Alice  acum 2 ani - 29 Martie 2017 22:43  

Re: Choux a la creme

Intradevar Ioana e problema la cuptor ca oroce fac in el mancare sau chec etc la jumatatea timpului trebuie intoatsa tava altfel intr o parte se face iar in alta ramane usor nefacut. Nu iese uniform si bine. Multumesc de raspuns. Concluzie: imi trebuie cuptor nou.
 

Ioana  acum 2 ani - 30 Martie 2017 09:37  

Re: Choux a la creme

Alice, pana atunci poate ai ocazia sa le coci la cineva care are cuptor bun, sa vezi cum ies.
 

Simona  acum 5 ore - 17 Decembrie 2019 09:58  

Re: Choux a la creme

Ioana draga, as vrea sa fac choux-urile pentru Craciun... cam cu cat timp inainte as putea sa le fac? Multumesc frumos!
 

Ioana  acum 15 minute - 17 Decembrie 2019 14:47  

Re: Choux a la creme

Simona, le poti coace cu 2-3 zile inainte, poti face si crema tot atunci dar nu le umpli, le pastrezi separat.
crema o pui la frigider si cojile intr-o cutie inchisa. daca se inmoaie foarte tare cojile in acest timp, le poti pune iar la cuptor la 160C pentru cateva minute (verifici dupa 5 minute) sa isi recapete prospetimea.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus