Frittata cu somon afumat si sparanghel

Retete cu cartofi Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten

Reteta Frittata cu somon afumat si sparanghel

Cea mai reusita frittata facuta de mine. Compozitia de ou este usoara datorita adaosului de iaurt si lapte, nu devine uscata la cuptor si in plus, datorita modului de punere in tigaie, arata minunat cu marginile umflate si rumene... imi aminteste de o pizza.

Ingrediente

3 oua
50 gr iaurt grecesc
100 ml lapte
450 gr cartofi albi (3 cartofi medii)
60 gr somon afumat
3 fire marar
8 fire sparanghel
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2-3
Calorii: 970 cal

  1. Cartofii se fierb in coaja pana furculita intra usor in ei (aprox. 35-40 minute). Dupa ce se racoresc putin se curata de coaja.
  2. Se maseaza sparanghelul cu putin ulei si se pune pe tigaia grill incinsa 5 minute inainte. Se coc cate 2-3 minute / parte. Se scot pe o farfurie si se presara cu sare si piper negru.
  3. Cartofii se taie cuburi potrivite. Se adauga peste ei somonul taiat cubulete sau rupt fasiute si mararul tocat fin. Se presara cu sare si se amesteca cu mana, faramitand putin cartofii in acest timp.
  4. Separat se bat bine ouale cu iaurt si apoi se adauga laptele si putina sare si se mai bat o tura bine, sa fie amestecul bine omogenizat.
  5. Se toarna 2/3 din amestecul de oua peste amestecul de cartofi si se amesteca usor cu o lingura.
  6. Se incinge bine o tigaie (de aprox. 22-24 cm) si se adauga 2 linguri de ulei. Adaugati amestecul de ou simplu. Acesta trebuie sa sfaraie in tigaie si marginile sa se umfle, semn ca tigaia a fost destul de incinsa.
  7. Adaugati apoi amestecul de cartofi cu ou in centrul tigaii, dar nu nivelati, doar scuturati usor tigaia sa se aseze bine continutul.
  8. Asezati firele de sparanghel deasupra, apasandu-le usor in compozitie.
  9. Mutati tigaia in cuptorul preincins la 170C si lasati 15 minute. Mutati apoi cuptorul pe setarea grill (240C daca aveti termostat la grill) si lasati cam 3-5 minute, doar pana marginile se umfla mai tare si se rumenesc placut. Supravegheati frittata in acest timp, ca sa nu se arda.
  10. Verificati sa nu fie lipite marginile frittatei de tigaie si incet, fiindca e mai delicata, o transferati pe o farfurie larga. Rasniti piper negru deasupra si daca doriti picurati putin ulei de masline. Serviti imediat, cu paine proaspata si castraveti murati.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...